Justine Tjallinks: Past Present Future

0
Justine Tjallinks
Silence, 2016, Anne © Justine Tjallinks

Justine Tjallinks vestigt met haar werk aandacht op de niet-normatieve schoonheid. Ze streeft ernaar de uniekheid van het individu en de diversiteit van de menselijke schoonheid tot uiting te brengen. Daarmee raakt zij aan thema’s als diversiteit en inclusiviteit, die vandaag de dag zeer actueel en relevant zijn. Hoewel Tjallinks in haar foto’s verschillende personages laat zien, zijn haar beelden tevens zelfportretten. Ze geven weer hoe zij omgaat met wat zich in haar leven afspeelt.

Justine Tjallinks
Glory 2020/2021, Flora © Justine Tjallinks

Het meest tastbare van de fotografe zelf is de typische blik van de modellen, waarvan vaak een gevoel van melancholie uitgaat. Deze geestestoestand heeft Tjallinks altijd al geïntrigeerd. Haar werk kenmerkt zich ook door gedempte kleuren en gebalanceerde composities, waarvoor zij inspiratie haalt uit voorstellingen en technieken van de grote meesters uit de Nederlandse schilderkunst. Dit combineert Tjallinks vervolgens met eigentijdse mode; zo maakt zij onder andere gebruik van stukken van modeontwerper Ronald van der Kemp.

Justine Tjallinks – Past Present Future
t/m 31 mei
Kahmann Gallery
Lindengracht 35, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam