Women by Women; Kahmann Gallery

0
Women by Women
©Linelle Deunk - Kahmann Gallery

Vrouwen vastgelegd door vrouwen. Tot en met 29 augustus is er in Kahmann Gallery het werk te zien van Ata Kando, Carla van de Puttelaar, Chantal Elisabeth Ariëns, Costanza Gastaldi, Justine Tjallinks, Laura Hospes, Linelle Deunk, Marianna Rothen en Sara Punt. Negen vrouwelijke fotografen die zich focussen op de verkenning van het vrouwelijke lichaam.

Het getoonde werk gaat om body positivity en het vieren van het vrouwelijke lichaam. De negen fotografen hebben iets gemeen; het vastleggen van het zelfbeeldvorming. De beelden vormen een contrast met de dominante male gaze, die vaak leidend is in de hedendaagse kunstcultuur.

©Laura Hospes – 2 – Kahmann Gallery

Vrouwen in de fotografiewereld
In de negentiende eeuw gingen westerse vrouwen fotografie studeren, omdat buitenshuis werken gebruikelijker werd. De camera werd een symbool van zelfbeschikking en gaf vrouwen ontplooiingsmogelijkheden. Tegelijkertijd zorgde fotografie ook voor een seksualisering van het vrouwelijk lichaam. Vanaf de jaren negentig werd fotografie een leidend medium in de kunstwereld en kregen vrouwen steeds meer zichtbaarheid en erkenning, maar desondanks is hun werk nog steeds ondervertegenwoordigd in nationale collecties. Met deze tentoonstelling wil Kahmann Gallery meer focus op vrouwelijk talent in de fotografie leggen.

Bezoeken
Vanwege de coronacrisis is de tentoonstelling te bekijken met verschillende tijdsloten. Reserveer je tijdslot via Kahmanngallery.com voor een bezoek. Entree is gratis.

Women By Women
Kahmann Gallery
Tot 29 augustus
Lindengracht 35, Amsterdam
dinsdag t/m vrijdag van 13:00 tot 17:00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam