Justine Tjallinks in Kahmann Gallery

0
Justine Tjallinks
© Justine Tjallinks

Het werk van fotografe Justine Tjallinks is in de maanden april en mei te bezichtigen in de Kahmann Gallery. Met haar eerste solotentoonstelling Past Present Future vraagt zij aandacht voor ‘niet normale’ schoonheid. Het ongebruikelijke wordt vaak genegeerd of afgekeurd door de maatschappij. Dat maakt de roep om diversiteit vandaag de dag steeds luider.

Past Present Future
Met haar foto’s wil ze graag de diversiteit en schoonheid van een individu naar buiten brengen. Het geeft aan dat het ok is om `anders’ te zijn en dat dit iets is om te omarmen en aan te moedigen. Ze laat verschillende personen zien, maar tegelijk zijn het ook zelfportretten. Deze foto’s geven weer hoe zij omgaat met wat zich in haar leven afspeelt. Het meest tastbare van de fotografe zelf is de typische blik van de modellen, waarvan vaak een gevoel van melancholie uitgaat. De inspiratie voor kleuren en compositie haalt zij uit het werk van Nederlandse kunstenaars. Dit combineert zij vervolgens met eigentijdse mode; zo maakt zij onder andere gebruik van stukken van modeontwerper Ronald van der Kemp.

© Justine Tjallinks

Over Justine Tjallinks
De 34-jarige fotografe heeft in al diverse prijzen gewonnen zoals de Photographer of the Year Award in 2019 van de Fine Art Photography Awards. Ze is afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute. Veel van haar fotografische inzichten heeft ze te danken aan Alessia Glaviano, senior fotoredacteur van Vogue Italia. De twee leerden elkaar kennen nadat Justine Tjallinks werk geselecteerd werd voor de groepstentoonstelling 45 Frames van fotografieplatform PhotoVogue.

De tentoonstelling is te bezichtigen in de Kahmann Gallery in Amsterdam vanaf 9 april tot 31 mei 2021.

Voor meer informatie ga naar: www.kahmanngallery.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam