Het Nederlands fotomuseum presenteert Drempelruimte.

0
drempelruimte
@nederlandsfotomuseum

Sinds 21 januari kun je werken bezichtigen van drie verschillende kunstenaars op de ramen van Het Nederlands Fotomuseum. Met de tentoonstelling Drempelruimte presenteren de kunstenaars letterlijk op de drempel van het museum hun blik en visie op het concept van de Eregalerij. In de toekomstige tentoonstelling de Eregalerij vertellen 99 foto’s het verhaal van fotografie in Nederland. De tentoonstelling Drempelruimte in Het Nederlands Fotomuseum is een vooruitloper op de grote tentoonstelling.

Drempelruimte
In de tentoonstelling geeft artiest en ontwerper Soyun Park (in samenwerking met Inwoo Jung) een podium aan digitale amateurfotografen die niet te zien zijn in de Eregalerij. Ook gaan de broers Tyler en Sebastian Koudijzer de samenwerking van dichtkunst en fotografie ontdekken. Tot slot neemt visuele artiest Baha Görkem Yalim je mee in de wereld van videokunst. Zo geven deze kunstenaars hun visie over de tentoonstelling de Eregalerij.

Het museum heeft een speciale manier uitgekozen om deze tentoonstelling te tonen. Op het moment dat de zon onder gaat komen de kunstwerken tot leven. De werken worden geprojecteerd op de ramen van het museum en zullen alleen te zien zijn in de avond en nacht.

De verschillende projecten
The Middle of Attention. Zo heet het videowerk van Soyun park waarin zij onderzoek doet wat een foto betekenisvol maakt voor de geschiedenis van Nederlandse fotografie. Door verschillende sociale media’s erbij te betrekken -zoals Instagram- en vervolgens hashtags op te zoeken, kwam er een enorme verzameling aan Nederlandse foto’s naar boven. De kunstenares verandert deze foto’s in een bewegende presentatie waardoor haar eigen creativiteit naar voren komt. Op deze manier kijken wij met een bijna humoristische manier naar de afbeeldingen waar wij dagelijks geconfronteerd mee worden. En accepteren wij het als een deel van de Nederlandse fotografie geschiedenis.

@Tyler en Sebastian Koudijzer

Tyler en Sebastian Koudijzer
Het werk van de twee broers is ook te bekijken in de tentoonstelling Drempelruimte. Hun project heet ‘Door roeien en ruiten’. In dit project brengen zij fotografie en dichtkunst samen tot een krachtig verhaal. De liefde voor dichtkunst komt vooral voort door het verhaal van hun voorouders in Java en Suriname. Op deze manier geven zij een mooie betekenis aan een foto.

De tentoonstelling zal tot en met 18 maart te zien zijn op de ramen van het Nederlands fotomuseum in Rotterdam.

Meer te weten komen over het andere werk wat te bezichtigen is? Klik hier.

Info:
Het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
Nog te zien tot en met 18 maart 2021
www.nederlandsfotomuseum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam