Ton Broekhuis: tentoonstelling Terzijde

0
Ton Broekhuis
Ton Broekhuis

In 2018 presenteerde de Noorderlicht Studio de tentoonstelling ‘Terzijde’ van Ton Broekhuis. “Vergane planten en pluisbolletjes als indrukwekkende portretfoto’s”, schreef de Volkskrant en deelde vijf sterren uit. De Stad Verbeeldt haalt een selectie uit de expositie naar Zwolle en presenteert die van 17 oktober t/m 15 november in de prachtige Statenzaal.

Sinds de tachtiger jaren is Broekhuis (1951) een bevlogen fotograaf, die zich met hart en ziel inzet voor de ontwikkeling van de geëngageerde fotografie in Noord-Nederland. Dit pad leidt in 1990 tot de oprichting van de Noorderlicht Fotomanifestatie, waarvan hij directeur wordt. In de jaren die volgen groeit Noorderlicht uit tot een dynamische en eigenzinnige instelling die internationaal respect oogst. Na zijn terugtreden pakt Broekhuis de camera weer op. 

Ton Broekhuis fotografeert schoonheid, bloei en sterfte in zijn directe woonomgeving in de Friese Stellingwerven. Hij wandelt door het landschap en kruipt diep in de eigen tuin. Van sprietjes gras en bossen tot bloemknoppen en vogellijkjes, telkens weer vindt hij de verrassende rijkdom van een schijnbaar onooglijke natuur. In zijn werk wisselen intimiteit en abstractie elkaar af, in grootse reizen door een wereld op loopafstand. 

Ton Broekhuis

Ton Broekhuis
za 17 oktober t/m zo 15 november
di t/m zo van 11 tot 17 uur, ma van 14 tot 17 uur

Statenzaal
Diezerstraat 80
8011 RJ Zwolle

Noorderlicht.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam