Noortje Haegens met Quarantaine uitzicht

0
Noortje Haegens
@Noortje Haegens

De stilte buiten tijdens deze coronatijd kan soms opvallend zijn. Vooral in het begin was het rustig en was het in steden als Amsterdam en Rotterdam doodstil. Fotografe Noortje Haegens woont in Breda en besloot van de stilte gebruik van te maken. Ze begon elke dag dat zij in quarantaine zat het uitzicht uit haar raam te fotograferen.

Over Noortje
Sinds 15 maart 2020 fotografeert de 34-jarige Noortje Haegens het uitzicht in het trappenhuis waar ze woont. Ze is iemand die graag rust en kalmte vastlegt op camera. Dat wilde ze graag ook vastleggen met dit project. Volgens haar ziet de lucht er tijdens corona anders uit dan voor de coronaperiode. Misschien kan het komen door de vermindering van luchtvervuiling, maar Noortje zelf zegt: ”Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar feit is dat de lucht helderder, lichter lijkt dan gewoonlijk. Een schoonheid die troost biedt.” 

Quarantaine uitzicht
Voor de lockdown in Nederland maakte Noortje soms nog wel eens een foto van het raam met haar telefoon. Maar sinds corona heeft ze er een echt project van gemaakt. Een fotoserie met nu al meer dan 80 foto’s. ”Het heeft iets meditatiefs, het is soms zelfs een spirituele ervaring. Het raam is ook een metafoor voor het isolement van de coronatijd’, aldus Noortje.

@Noortje Haegens

In haar boek Quarantaine uitzicht zijn alle 81 foto’s te bekijken en neemt Noortje ons mee om naar haar raam te kijken en het mooie erin te zien.

www.Noortjehaegens.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam