Margi Geerlinks: Achter de stilte van corona

0
Margi Geerlinks
Meisjes op bevrijdingsdag in stadspark De Plantage, 2020 © Margi Geerlinks

Tijdens de corona-lockdown begint Margi Geerlinks, in opdracht van het Stedelijk Museum Schiedam, in Schiedam te fotograferen. Het zijn stille en tegelijkertijd roerige maanden. Mensen blijven thuis, scholen sluiten en het wordt stil op straat. Geerlinks volgde tijdens de eerste ‘coronaweken’ verschillende mensen. Vaak ging het om Schiedammers met een vitaal beroep, waaronder leerkrachten, een vuilnisman en een huisarts. Ook volgde ze zorgmedewerkers, een uitvaartbegeleider en de eigenaar van een buurtwinkel. Hoe ervaarden ze deze weken? De foto’s die Margi Geerlinks maakte tussen 25 maart en 1 juni 2020 tonen de onzekerheid en het verdriet, maar ook de veerkracht en verbondenheid. Medewerkers van het Stedelijk Museum Schiedam spraken met de geportretteerden om ook hun verhalen vast te leggen. Een selectie is nu in het museum te zien.

Margi Geerlinks – Achter de stilte van corona
t/m 4 oktober
Stedelijk Museum
Hoogstraat 112, Schiedam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam