Museum Hilversum toont PANdemIC

0
Museum Hilversum
Guusje, © Michos Koolen

Het begint met het hamsteren van wc-papier, beelden van overbezette IC-afdelingen en de spandoeken voor het raam van opa en oma opdat ze volhouden. Lege bioscoopzalen en  kinderen gekluisterd aan de pc omdat de leerkrachten online lesgeven; beelden over de coronacrisis die inmiddels deel uitmaken van ons collectieve geheugen.

PANdemIC staat voor een micro-geschiedenis van de coronacrisis, het beeld van binnenuit; wat is de impact op het dagelijkse leven, hoe worden de nieuwe regels beleefd en hoe pakken die in het echt uit? Deze tentoonstelling in Museum Hilversum volgt de tijdlijn van de afgelopen maanden en zit bovenop de haast onwerkelijke actualiteit. Dat geeft gelegenheid de eigen ervaring met de coronacrisis een plek te geven en alles wat is gebeurd nog eens te overdenken.

De foto’s zijn geselecteerd uit de ruim 2.500 foto’s die zijn ingezonden voor de fotowedstrijd Care4Corona. De tentoonstelling in Museum Hilversum is multimediaal van opzet en toont ook de films van Lieve Blancquaert, Jiri Büller, Robin de Puy en het werk van de fotografen als Koos Breukel, Ilvy Njiokiktjien, Ad Nuis en Raymond Rutting. Ieder laat op een eigen wijze de sterke impact van corona zien.

PANdemIC
8 augustus t/m 20 september
Museum Hilversum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam