Lezing The Island of All Together

Op 9 oktober, om 15.30 uur geeft Marieke van der Velden in de Sint Joriskerk een presentatie over haar film: The Island of All Together. Ook de film wordt vertoond.

0
Marieke van der Velden
@Marieke van der Velden

Vluchtelingen op Lesbos

In 2015, aan het begin van de vluchtelingenstroom richting Lesbos, maakten filmmakers Marieke van der Velden en Philip Brink de film The Island of All Together. Hierin lieten ze toeristen en vluchtelingen met elkaar in gesprek gaan, op bankjes in het park of bij een muurtje aan zee. Gesprekken over oorlog, vluchten, maar ook over werk, liefde, auto’s en huisdieren. De film laat zien wat er gebeurt wanneer mensen de tijd nemen om mét elkaar te praten in plaats van óver elkaar.

Hoe staat de film in het licht van de actualiteit?

Marieke van der Velden zal ook ingaan op vragen die de film oproept als: Waarom heeft ze de film gemaakt? Hoe is het nu met de mensen uit de film? Hebben zij hun thuis weer gevonden? En natuurlijk, hoe is de film te plaatsen in de vreselijke situatie die nu – vijf jaar later – op het eiland is ontstaan?

Marieke Van der Velden 

Marieke van der Velden is een Nederlandse fotografe die – naast haar commerciële opdrachten –  in de afgelopen 20 jaar de hele wereld over heeft gereisd. De ene keer in opdracht voor NGO’s, de andere keer vanuit haar eigen initiatief. Met fotoseries zoals ‘Baghdad Today’ en ‘A Monday in Kabul’ en haar film ’The Island of All Together’ probeert ze het dagelijkse nieuws voor de kijker in een bredere context te plaatsen. Deze projecten zijn internationaal op vele plekken gepubliceerd. Op de expositie Naar huis? is in oktober ook haar project Outside Syria te zien.

Deze presentatie hoort bij de expositie Naar huis? die tot en met 24 oktober te zien is in de Joriskerk. Open van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur. Zie voor details 033fotostad.com

Kaarten voor de lezing en filmvertoning kosten €5,- en zijn verkrijgbaar via: https://www.033fotostad.com/evenementen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam