Huawei NEXT-IMAGE 2020

0

Jurylid Kim Feenstra aan het woord

Kim Feenstra is een voormalig fotomodel, actrice en fotograaf. In 2016 behaalde ze de finale van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje. Sindsdien werkt ze als professioneel fotograaf en is ze inmiddels de vaste fotograaf voor Wendy Magazine en is ze jurylid van de fotowedstrijd Huawei Next-Image 2020.

Hoe is jouw passie voor fotografie ontstaan?
“Ik was denk ik twaalf jaar dat ik voor het eerst zelf foto’s ging maken. Ik ging destijds elke zaterdag naar een soort club voor kinderen tot dertien jaar waar ze hun creativiteit konden ontwikkelen. Ik was altijd op de fotografie-afdeling waar we een fototoestelletje meekregen met een rolletje erin, om buiten in het bos foto’s te maken. Zodra we klaar waren gingen we die zelf ontwikkelen in de doka, wat ik echt heel leuk vond om te doen. Dus van jongs af aan zat de liefde er al in.
Een jaar of vijf geleden heeft zich dat pas doorontwikkeld door mijn deelname aan Het Perfecte Plaatje en daarna heb ik er mijn werk van gemaakt.”

Je werkt nu ook in opdracht en maakt vrij werk. Wat zijn je favoriete onderwerpen of momenten?
“Ik houd heel erg van wildlife maar ik ben ook fan van documentairefotografie. Qua commerciële opdrachten doe ik veel mode. Ik maak het liefst portretten van mensen, met name in het buitenland tijdens mijn reizen. Ik fotografeer wat ik op momenten tegenkom en om mij heen zie.

Ik doe veel op social media en maak veel selfies, wat heel goed kan met deze P30 Pro. Vaak zijn het gewoon momenten dat je met je familie of je vrienden samen bent. Momenten in between, zonder dat het geposeerd is, vind ik heel erg mooi en daar is deze telefoon perfect voor. De P30 Pro heeft zo’n goede zoomfunctie, kan tot wel 50x! Als het dan bijvoorbeeld volle maan is, is het zo tof om daar een foto van te kunnen maken.
Mijn spiegelreflex heb ik niet elke dag mee. Als ik op reis ga of op vakantie, heb ik wel altijd mijn Nikon mee.”

Je bent jurylid van de fotowedstrijd Huawei NEXT-IMAGE 2020. Waar ga je allemaal op letten?
“Je moet een aantal beelden inleveren en daar wil ik dan wel echt een verhaal in kunnen terugzien, daar ga ik op letten. Ik hoop ook dat mensen de foto’s op een of andere manier een beetje sfeer kunnen geven, door met het licht te spelen. Ik ben een groot fan van het Golden Hour. Emotie in het beeld is ook heel belangrijk. Dat zit voor mij niet alleen in het vangen van een blik of in een schattig dier; in de natuur kan ook veel emotie zitten. Hoe jíj daarnaar kijkt, dát wil ik graag terugzien. Als mensen een emotie heel letterlijk nemen, dan wordt het gauw geforceerd. Het kan in de details zitten, daar kijken mensen vaak overheen. Je moet ook niet denken dat bij een portret altijd de ogen scherp moeten zijn. Dat hoeft helemaal niet. Je kunt bijvoorbeeld de nadruk leggen op iemands mond of op de handen. Je moet er een beetje mee gaan spelen. De emotie zit niet altijd in de ogen. Een gerimpelde hand bijvoorbeeld kan soms veel sterker zijn dan een oog.”

Welke functies van de P30 Pro gebruik je het meest?
“De portretlens is erg mooi. Ik gebruik overigens het liefst de manuele pro-functie, zodat je alles handmatig kunt instellen. En er zit een heel goede selfie-camera op, wat heel belangrijk is voor social media. De foto’s zijn ook goed genoeg om te bewerken en te printen.”

Hoe belangrijk is het voor jou dat je met je telefoon mooie foto’s maakt?
“Dat is wel heel belangrijk omdat ik mijn telefoon altijd bij me heb. Fotografie is niet alleen mijn passie maar deels ook mijn beroep.”

Wat zou je mensen willen meegeven die ook graag foto’s willen maken met hun telefoon?
“Probeer zo creatief mogelijk te zijn. In alles wat je ziet, kan een mooi beeld of een verhaal zitten. Probeer uit je comfortzone te stappen en niet na te denken over alle clichés of wat je ziet op Instagram. Maak je eigen verhaal, probeer ergens een emotie in te zien en let op de details. Veel oefenen en terugkijken naar je foto’s wat je anders had kunnen doen en waar je de volgende keer op moet letten. Op die manier kun je jezelf steeds meer verbeteren. Wees niet te snel tevreden. Wees ook niet bang dat iets al een keer gefotografeerd is want alles is al een keer gefotografeerd. Kijk wat je ziet en waar je gevoel heen gaat, wat trekt je aan? Probeer dat deel vast te leggen. Houd het dicht bij jezelf. Wees ook niet bang om te falen. Soms moet je later weer eens terugkijken naar de foto’s die je gemaakt. En dan zie je dat ze helemaal zo slecht niet waren. Ik zou zeggen, speel er gewoon mee en kijk hoe ver je komt.”

Waarom werk je samen met Huawei?
“Het is een mooi merk. Zo ben ik ook verbonden aan StorySign, een app die Huawei heeft ontwikkeld voor slechthorende en dove kinderen en hun ouders, om hun spraakvermogen te verbeteren. Dove en slechthorende kinderen hebben vaak een spraakgebrek, doordat zij de klanken niet van elkaar kunnen onderscheiden en dat maakt ook het lezen voor hen wat moeilijker.
Ik heb er zelf veel affiniteit mee, omdat ik zelf slechthorend ben en al van kinds af aan gehoorapparaten draag. Ik vind het heel erg cool dat er door deze technologie een brug is geslagen tussen de dove en de horende wereld. Mensen hebben toch snel vooroordelen: hij of zij is doof of slechthorend dus die zal wel niet goed mee kunnen komen. Dat is natuurlijk niet zo. Juist omdat ze doof zijn, zien ze meer dan dat horenden zien, ze kijken anders naar de wereld. Ik hoop dat steeds meer horenden gebarentaal beter gaan begrijpen, dat er nog makkelijker gecommuniceerd kan worden en meer geleerd wordt van elkaars wereld.

Fotografie heeft niet alleen voor mijn carrière heel veel betekend, maar ook voor mijn persoonlijke leven. Ik heb door mijn lens al zoveel mooie dingen mogen zien. Daardoor heb ik veel meer waardering gekregen voor alles wat energie heeft een leeft op de wereld. Het heeft mijn leven verrijkt.”

instagram.com/kimfeenstraphotography
instagram.com/k2im

Huawei Next-Image 2020

logo next image 2020

Doe mee aan de NEXT-IMAGE 2020 fotowedstrijd van Huawei en
maak kans op een Huawei P40 Pro of een van vele andere prijzen!
Met NEXT-IMAGE 2020, ’s werelds grootste smartphone fotografie- en videowedstrijd, nodigt Huawei zijn community van miljoenen gebruikers uit om hun meest opbeurende en inspirerende beelden te maken en te delen. Hiermee viert het toonaangevende technologiebedrijf de positieve kracht van creativiteit en geeft het prijzen weg voor de meest creatieve inzendingen – in de hoop wereldwijd mensen samen te brengen, zelfs wanneer ze niet bij elkaar kunnen zijn. Deelnemen is eenvoudig: deel nu jouw mooiste, inspirerende, opbeurende of ontroerende foto op de Huawei Community of via Instagram en tag #HuaweiNextImage en @huaweimobilenl en maak elke week kans op de FreeBuds 3 of WATCH GT 2.

Klik hier voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam