Canon EOS R5 met 8K video aangekondigd

Canon meldt de ontwikkeling van de EOS R5, een full-frame systeemcamera met een ongelooflijk hoge filmresolutie van 8K en een maximale seriesnelheid van 20 beelden per seconde.

0
Canon EOS R5
Canon EOS R5

Dat Canon helemaal gaat voor de EOS-systeemcamera’s wordt niet alleen bewezen door de bestaande camera’s en de bijbehorende objectieven, maar ook door aangekondigde producten, zoals de Canon EOS R5. Canon geeft nog niet alle technische details vrij, maar belooft een camera met een opvallende hoge werksnelheid, een hoge resolutie en natuurlijk de in het oog springende 8K-videoresolutie.

8K video
Je zou 8K kunnen beschouwen als de opvolger van 4K, maar het is meer een toevoeging. Cineasten zullen nog meer in staat zijn om de perfecte resolutie voor elke toepassing te kiezen. 8K heeft een resolutie van 7.680 x 4.320 pixels waardoor het geschikt is voor gebruik op extreem grote schermen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om tijdens de montage door het beeld te pannen of er op in te zoomen. Tenslotte is het ook mogelijk om een foto met een resolutie van circa 30 megapixel uit een clip te extraheren, ideaal voor onder meer persagentschappen en krantenredacties.

Krachtige processor
Dat er voor een 8K-filmfunctie een uiterst krachtige processor nodig is zal duidelijk zijn. Canon gebruikt die rekenkracht ook voor de fotofuncties van de camera, dat is bijvoorbeeld te merken aan de hoge seriesnelheid van 12 bps (bij gebruik van de mechanische sluiter) en 20 bps (bij gebruik van de elektronische sluiter). Hierdoor is de EOS R5 ook geschikt voor het fotograferen van snelle actie zoals die voorkomt bij sport- en wildlife-fotografie.

Onovertroffen beeldstabilisatie
Canon meldt ook dat de nieuw ontwikkelde beeldstabilisatie in de camera samenwerkt met de optische stabilisatie in het gebruikte objectief waardoor het een onovertroffen effectiviteit heeft. Nu de beeldstabilisatie van actuele camera’s al een voordeel oplevert van zes tot zeven stops zijn we benieuwd hoe de stablisatie van de Canon EOS R5 presteert.
Enkele van de andere functies die nu al bekend gemaakt zijn: de camera ondersteunt automatische overdracht naar het image.canon cloudplatform, en er zijn twee slots voor geheugenkaarten. Welk kaarttype gebruikt wordt is nog onbekend en dat geldt ook voor de resolutie van de sensor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam