Groninger Museum: Wat zullen de buren zeggen?

0
Groninger Museum
Miles Davis, 1985. © Anton Corbijn. Groninger Museum

Het Groninger Museum bezit een uitgebreide en unieke collectie hedendaagse fotografie. Deze tentoonstelling toont een brede selectie foto’s uit de laatste 50 jaar van toonaangevende fotografen uit binnen- en buitenland. Van de documentaire fotografie uit de jaren ’70 van Diane Arbus en Larry Clark, via de portretfotografie van Anton Corbijn en de modefotografie van Inez van Lamsweerde uit de jaren ’80 en ’90, tot de geënsceneerde voorstellingen van Ruud van Empel en David LaChapelle uit het laatste decennium. Met thema’s als diversiteit, maakbaarheid en identiteit komt de overkoepelende vraag naar boven: waarom bekijken we onszelf steeds meer door de denkbeeldige lens van een ander?

Wat zullen de buren zeggen?
t/m 4 oktober
Groninger Museum
Museumeiland 1, Groningen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam