Fujifilm X-Pro3

0
Fujifilm X-Pro3

Fujifilm heeft de derde generatie van haar X-Pro systeemcamera aangekondigd. Net als de vorige modellen is de Fujifilm X-Pro3 vormgegeven als een klassieke meetzoekercamera. Hij heeft een hybridezoeker die de gebruiker in kan stellen als een klassieke optische zoeker of als een elektronische zoeker. De resolutie van de zoeker is verhoogd tot 3,69 miljoen beeldpunten. De contrastverhouding van 1: 5.000 en een helderheid van maximaal 1.500 cd/m² zorgen ervoor dat de zoeker ook details in hoge lichten en schaduwen kan tonen.

Fujifilm X-Pro3

In de Boost-modus van de zoeker is nu een optie beschikbaar om na elk frame een zwart frame te tonen, wat resulteert in een bijzonder vloeiende beeldindruk. Dit is voordelig bij het fotograferen van snel bewegende objecten en bij het volgen van onregelmatige bewegingen. In de optische zoeker kan een klein elektronisch zoekerbeeld weergegeven worden om de scherpstelling of belichting te controleren.

Scherm

De Fujifilm X-Pro3 heeft een scherm van 3 inch diagonaal. Opmerkelijk is dat dit scherm standaard dichtgeklapt is. Op de achterzijde van dat scherm is dan een krasbestendig display van 1.3 inch zichtbaar, dat de laatst geselecteerde opname-instellingen weergeeft, zoals sluitertijd en de ISO-gevoeligheid, of de ingestelde filmsimulatie. Het minischerm is een subtiele verwijzing naar het venstertje waar je vroeger een stuk van de verpakking van je filmrolletje in schoof, zodat je wist welke film er in je camera zat…

De Fujifilm X-Pro3 heeft een 26 megapixel X-Trans CMOS-sensor in APS-C formaat – dezelfde als in de X-T3. Dankzij een nieuw AF-algoritme kan de X-Pro3 nog scherpstellen bij een helderheid van -6 LW, dus in bijna volledige duisternis. De camera biedt twee nieuwe filmsimulatiemodi. Met het nieuwe Classic Neg kunnen foto’s worden gemaakt met de kleurtonen  van klassieke kleurnegatiefilms. Met de Monochrome Color-functie kan de gebruiker kiezen uit een kleurenmatrix van warme/koele tinten en magenta/groene tinten om zwart-witfoto’s een kleurtint te geven.

Behuizing

De camerabehuizing is gemaakt van stevig titanium. In de modelvariant Black is dit titanium oppervlak voorzien van een zwarte afwerking. De varianten DURA Black en DURA Silver hebben een extra harde Duratect-coating, waardoor de behuizing minder gevoelig is voor krassen. De behuizing is afgedicht tegen stof en spatwater, en de camera kan bij temperaturen tot min 10 ° C gebruikt worden. De X-Pro3 is beschikbaar vanaf eind november voor € 1.899,-.

www.fujifilm.nl/.be

Foto’s Joep van Aert
Deze foto’s zijn geschoten met een pre- production exemplaar van de nieuwe FUJIFILM X-Pro3. beelden zijn slechts ter indicatie en niet ter beoordeling van het finale product.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam