Pride Photo & Noorderlicht

0
Noorderlicht
© Noorderlicht

Noorderlicht en Pride Photo presenteren een unieke tentoonstelling die de veerkracht en diversiteit van de LGBTQIA+ gemeenschap viert.
Gender, Pride and Prejudice – A Love Letter to Queer Resilience is t/m 30 juni 2024 te bezoeken in Noorderlicht Studio. Vijftien Noorderpoortstudenten van de afdeling Kunst & Multimedia hebben deelgenomen aan een educatieprogramma van Noorderlicht. De mbo-studenten hebben de afgelopen weken gewerkt aan AI en genderidentiteit en tonen de resultaten van dit beeldende onderzoek in prints en installaties in de galerie. Twee van die studenten hebben zich beziggehouden met het ontwerp van de entree van Noorderlicht.

De professionals van de Pride Photo Award zijn in de tentoonstelling te zien op levensgrote videoportretten waar zij vertellen over hun manier van werken en wat pride en queerness voor hen betekent. Dit biedt een prachtig inkijkje in de kleurrijke, diverse en veelzijdige internationale LGBTQIA+ gemeenschap. Het werk van de winnaars van de Pride Photo Award 2024 is in een buitententoonstelling bij de Akerk te zien.

Ook te zien in Groningen: Trump by Andres Serrano

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam