Fotogram Microbeurs scherp/ onscherp

Op zaterdag 7 december organiseert Fotogram i.s.m. Nivo Schweitzer en Focus Magazine een nieuwe microbeurs met scherptediepte als hoofdthema. De toegang is zoals gebruikelijk gratis!

0
Microbeurs scherp/ onscherp
Foto: Ariane James

Als gepassioneerd fotograaf maak je waarschijnlijk regelmatig bewuste keuzes als het gaat om scherpte in de foto. Maar waar hebben we het dan precies over: bewegingsonscherpte, scherptediepte? Op deze dag leer je hoe je scherpte en onscherpte bewust inzet voor het effect dat je voor ogen hebt. 

Tijdens deze microbeurs scherp/ onscherp zijn er lezingen en demonstraties met informatie over allerlei verschillende objectieven. Wat zijn de de kwaliteitsverschillen? Wat zijn de effecten van verschillende instellingen, technieken als bokeh, pinhole?

De lezingen worden verzorgd door een aantal beeldprofessionals uit het vak. Eduard de Kam bespreekt alle facetten van scherp en onscherp, Aad van Vliet vertelt over scherptediepte-gebruik met de smartphone, de technische camera en middenformaat. Fotograaf Ferry Knijn spreekt over de bijzondere eigenschappen van de Fuji GFX camera en Ton Werkhoven laat het scherpteverloop in grootformaat zien.

De demo’s bestaan oa uit een live demonstratie van de Fuji GFX, een demo door Fotoschool studenten met een Canon EF 85MM F/1.2 L USM MARK II.  Je kunt ook het lenzenstelsel in een doorgezaagd objectief bekijken. Ons team met Bas Schweitzer en veel andere specialisten kan ook al je vragen over scherp en onscherp beantwoorden.

Ben je geïnteresseerd in een tweejarige vakopleiding Fotografie bij de Fotoschool of in een cursus van Fotogram? Schrijf je dan in voor een gratis portfolioreview en laat jouw werk zien aan Fotoschool-docente Sanne van den Elzen. Mail hiervoor naar info@fotoschool.nl en je ontvangt de tijd waarop je je werk kunt laten zien (tussen 13:00 en 16:00 uur).

Kijk voor alle informatie op: www.fotogram.nl/microbeurs

Fotogram Microbeurs scherp/ onscherp
zaterdag 7 december 2019
10.00 – 16.00 uur
Fotogram, Sarphatistraat 35, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam