Sigma fp: kleinste systeemcamera met full-frame sensor

Sigma heeft haar eerste camera met L-Mount lensvatting aangekondigd. De Sigma fp is de kleinste systeemcamera met full-frame sensor. Hiernaast brengt Sigma ook drie nieuwe objectieven voor Sony E en L-mount uit.

0
Sigma fp

De Sigma fp weegt slechts 370 g en hij meet 112,6 x 63,9 x 45,3 mm (L x H x B). Ondanks het compacte formaat vond Sigma ruimte voor een 3,2 inch aanraakscherm, plus aansluitingen voor hdmi, flitssync, microfoon, usb 3.1, en een afstandsbediening. De fp heeft een 24.6 megapixel BSI-CMOS-sensor met een traditioneel Bayer-kleurfilter, en dus niet de Foveon-sensor die Sigma in andere camera’s gebruikt. De Sigma fp is bedoeld voor fotografie en video, via een schuifknop schakel je tussen Still en Cine. Videomakers kunnen filmen in 12-bit CinemaDNG op een externe recorder van bijvoorbeeld Atomos of Blackmagic. Om oververhitting bij filmen in 4K te voorkomen, heeft Sigma de voor- en achterzijde van de fp in aluminium uitgevoerd. Dit materiaal voert de warmte goed af. Aangezien Sigma deel uitmaakt van de L-Mount alliantie, is het geen verrassing dat de fp-camera van een L-mount is voorzien. Via een Sigma Mount Converter kunnen ook Canon EF- en Sigma SA-objectieven worden gebruikt. De Sigma fp zal in het najaar op de markt komen; de verkoopprijs is nog niet bekend.

sigma fp
Sigma fp
Sigma 35mm F1.2 DG DN Art

Sigma objectieven
Sigma brengt ook drie nieuwe objectieven voor Sony E en L-mount uit. De opmerkelijkste is de 35mm F1.2 DG DN Art: het eerste Sigma-objectief met een lichtsterkte van F1.2. Het optisch ontwerp telt maar liefst 17 elementen in 12 groepen; waaronder drie SLD-glaselementen, twee gewone asferische lenselementen en een dubbelzijdig asferisch element. Daardoor worden diverse optische aberraties effectief gecorrigeerd, zodat het objectief volgens Sigma probleemloos gebruikt kan worden op 50 megapixelsensors. De richtprijs bedraagt € 1.729,-.

Sigma 45mm F2.8 DG DN

De  Sigma 45mm F2.8 DG DN is Sigma’s eerste Contemporary-objectief voor full-frame systeemcamera’s. Sigma heeft dit objectief ontworpen met het oog op een mooie achtergrond-onscherpte (bokeh). Doordat de sferische aberratie optimaal gecontroleerd wordt, kan zowel voor als achter het onderwerp een fraaie bokeh worden gecreëerd. De beeldhoek en de minimale scherpstelafstand van 24 cm maken het ook geschikt voor close-ups. De verkoopprijs bedraagt € 669,-.

Sigma 14-24mm F2.8 DG DN

De Sigma 14-24mm F2.8 DG DN is een groothoekzoomobjectief. Hij weegt 795 g, ongeveer 450 g minder dan de SIGMA 14-24mm F2.8 voor spiegelreflexcamera’s. Chromatische aberratie wordt tot aan de randen van het beeld beperkt dankzij vijf SLD-elementen en een FLD-element. Drie asferische lenselementen corrigeren coma, waardoor het objectief ook heel geschikt is voor astrofotografie. Nieuw is de Nano Porous Coating; samen met de multi-laags coating voorkomt deze ongewenste reflecties.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam