Nieuwe Canon PowerShot G-camera’s

0
Canon PowerShot
Canon PowerShot G5X Mark II

Met de PowerShot G5X Mark II en de G7X Mark III voegt Canon twee camera’s toe aan haar serie compactcamera’s met 1 inch sensor. Beide modellen zijn ook geschikt als vlogcamera.

Overeenkomsten en verschillen
De camera’s hebben meer overeenkomsten dan verschillen en we noemen ze uiteraard beide. De belangrijkste overeenkomst is de relatief grote 1 inch beeldsensor. Waar compactcamera’s met de gebruikelijke piepkleine sensor zo ongeveer uitgestorven zijn, is de camera met 1 inch sensor nog steeds in opmars.

1 inch sensor
De voordelen van de 1 inch sensor zijn duidelijk, een prima beeldkwaliteit in een binnenzakformaat. Door de grotere sensor (en pixels) vertonen de opnames meer scherpte, betere kleuren en minder ruis. Geen wonder dat er heel wat spiegelreflexfotografen een 1 inch camera voor erbij hebben!

Canon Powershot
Canon PowerShot G7X Mark III

20 of 30 beelden per seconde
De G5X II en de G7X III beschikken over een 1 inch ‘stacked’ cmos-sensor met 20 megapixels plus een krachtige DIGIC 8 processor. Door die beeldverwerker is de seriesnelheid 20 bps (30 bps met 8mp crop bij de G7X III). De maximale filmkwaliteit is 4K/29.97p, bij Full HD kun je in 120 fps schieten voor slow motion effecten. Het is mogelijk om een externe microfoon aan te sluiten en opnames via clean-out HDMI op een externe recorder op te slaan.

Lichtsterk
Een bijzonder kenmerk van de camera’s is de hoge lichtsterkte van de zoomlenzen, van F1.8 bij groothoek tot F2.8 bij tele. De Canon PowerShot G5X II heeft een zoombereik van omgerekend 24-120mm en bij de G7X III is dat 24-100mm. Beide camera’s bieden optische beeldstabilisatie. Belangrijk voor selfiemakers, bloggers en vloggers is het touchscreen dat geheel omhoog is te klappen, waardoor je het beeld vanaf de voorkant kunt bekijken. De G5X II heeft als extra een elektronische pop-up zoeker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam