De regionale winnaars van World Press Photo Contest 2023!

0
World Press Photo Contest 2023

De regionale winnaars van World Press Photo Contest 2023 zijn bekend gemaakt. De 24 winnaars en zes eervolle vermeldingen, werden geselecteerd uit 3.752 inzendingen uit 127 landen. De winnende verhalen vestigen de aandacht op enkele van de meest urgente problemen waarmee de wereld vandaag wordt geconfronteerd – van de verwoestende documentatie van de oorlog in Oekraïne en de historische protesten in Iran, tot de realiteit in het door de Taliban gecontroleerde Afghanistan en de vele gezichten van de klimaatcrisis in landen variërend van Marokko tot Australië en van Peru tot Kazachstan.

De contest is onderverdeeld in 6 regio’s: Afrika, Europa; Noord- en Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en als één regio tezamen Zuidoost-Azië en Oceanië. De inzendingen zijn beoordeeld en toegekend in de regio waarin de foto’s en verhalen zijn geschoten. Per regio zijn er 4 categorieën: Singles, Stories, Long-term Projects en Open Format. Uit deze 24 regionale winnaars worden vervolgens de 4 hoofdwinnaars gekozen; Photo of the Year, Story of the Year, Long-Term Project Award en Open Format Award. Deze winnaars worden op 20 april aanstaande bekend gemaakt, waarna de World Press Photo Contest 2023 -tentoonstelling 2023 op zaterdag 22 april  voor het publiek opent in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Lees ook: Amber Bracken winnaar World Press Photo of the Year

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam