Model Veronika by William Rutten

Topfotograaf William Rutten krijgt zo’n beetje alle binnen- en buitenlandse sterren voor zijn camera. In deze rubriek vertelt hij elke maand het verhaal achter een van zijn foto’s.

0
Veronika 2019 © William Rutten

Ik hoor mensen vaak klagen over social media, maar als je het op de juiste manier gebruikt, kan het je beste vriend zijn. Blijf ver weg van al het negatieve en gebruik de ongekende mogelijkheden die het te bieden heeft! Zo zocht ik ooit eens een URBEX-achtige locatie voor een shoot; met één Facebookoproepje had ik er meer dan tien. Ik zocht een decorbouwer die iets specifieks voor mij moest maken; binnen no time had ik de perfecte te pakken! Een behanger? Ik heb nu de beste, dankzij tips van mijn social followers!  Ik maak graag vrij werk, heb er alleen nooit echt veel tijd voor. Overdag shoots, in de avond de nabewerking, zo vul ik mijn dagen.  Maar af en toe zit er een idee in mijn hoofd dat eruit moet. Vooral door Instagram word ik enorm vaak geïnspireerd, wat een fantastisch werk komt daar de hele dag voorbij. Je kunt Instagram gerust een serieuze verslaving noemen; meerdere keren per dag zit ik lekker beelden te scrollen en dat kan ik eindeloos blijven doen! 

Veronika
En zo kwam ik een prachtige dame tegen, Veronika. Een Russische, die in ons land studeert en in haar vrije tijd model staat.  Ze had zo’n bijzondere uitstraling dat ik haar foto liet zien aan mijn favoriete visagiste, Jedidjah Kuijten. We hadden een idee voor een shoot met heel veel glitter, maar hadden tot nu toe het juiste model er nog niet voor gevonden. We waren het er over eens, Veronika was perfect! Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde haar een inboxberichtje op haar Instagram: “Ik zou graag een keer met je werken”. Binnen een half uurtje kreeg ik antwoord. Het leek haar gelukkig ook leuk en toen ik haar mijn idee vertelde, kwamen we tot een afspraak. 

Glimmertjes
Twee weken later, zonder haar ook maar één keer live te hebben gesproken of gezien, stond ze voor mijn deur. Ze was nog mooier dan we gehoopt hadden, maar belangrijker nog: wat een leuk mens! Om een beetje in te komen maakten we eerst wat portretjes en twee uurtjes later smeerde Jedidjah Veronika van top tot teen in met rode glitters.  Ik heb zelden met zo’n fijn model gewerkt; ze nam eigen initiatief en spatte van het scherm af – en ze klaagde geen seconde over al die vreselijke glitters! Er was een geweldige creatieve klik tussen ons drieën en we maakte prachtige beelden. Maar toen moest de glitter er ook weer af… Ik bracht Veronika naar de douche, ze leek Klein Duimpje wel. Geen spoor van broodkruimels dit keer, maar van rood glitter, werkelijk alles zat onder. Ik vrees dat ik de komende jaren nog veel aan Veronika zal denken, duizenden Russisch-rode glimmertjes die me aan haar zullen herinneren.  Misschien even een oproepje plaatsen op Instagram voor een goede schoonmaker.  Ook Veronika kwam nog dagenlang rode glimmertjes tegen, appte ze mij. Maar even zonder dollen, voor fotografen is Instagram een walhalla, een soort Marktplaats! Maar ook een prachtige grote etalageruit, om te tonen en te kijken. 

Samen sta je sterker
Instagram is oprecht mijn allerbeste vriend geworden. Je kunt elkaar helpen met portfolio’s opbouwen, modellen zoeken voor een specifiek opdracht, die perfecte makeup artist vinden, styliste, locatie, enzovoort, enzovoort. Overigens ben ik op mijn Instagrampagina al enkele weken portfolio’s aan het delen van talentvolle fotografen; gewoon om dat talent in het zonnetje te zetten en ze wat extra volgers te gunnen. Wil jij dat ik je portfolio ook een keer deel met mijn 80.000 volgers, zoek mij even op (williamrutten) op Insta en stuur een berichtje naar mijn inbox. Laten we elkaar helpen en promoten; samen sta je echt sterker in dit mooie vak!      •

www.facebook.com/williamruttenphotography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam