Gadget: Fujifilm instax Square SQ6 – instant fun

Eind mei heeft Fujifilm de Fujifilm instax Square SQ6 geïntroduceerd. Dit nieuwste model in de instax-familie is een geheel analoge instantcamera met vierkante prints. Met deze camera kun je jouw leukste momenten vastleggen en meteen uit de camera zien rollen. Ook heeft de SQ6 diverse creatieve mogelijkheden om mee te experimenteren. foto’s: Jannie de Kruijff en Ida van den Broek

0
Fujifilm instax Square SQ6

Fujifilm introduceert de Fujifilm instax Square SQ6.
Of het een reactie op de huidige digitale wereld is of een hang naar het verleden weten we niet, maar instantcamera’s zijn ongekend populair. Het is natuurlijk ook heel handig en leuk om meteen na het maken van een opname de foto in handen te hebben. Fujifilm is al jaren de onbetwiste marktleider op het gebied van instantcamera’s.
De Fujifilm instax Square SQ6 heeft een uitschuifbare groothoeklens van omgerekend 32 mm. Hij maakt gebruik van Fujifilm instax Square-film met afdrukken ter grootte van 86 x 72 mm waarbij het beeldformaat 62 x 62 mm bedraagt. Je kunt de afstand in drie bereiken instellen: normaal (0,6-3 m), landschap (3 m-oneindig) en macro (0,3-0,6 m). De belichting met een sluitertijdenbereik van 1,6 tot 1/400 s wordt volautomatisch ingesteld, maar kan in lastige lichtsituaties zoals tegenlicht handmatig aangepast worden. Je kunt alle instellingen aflezen via een aantal leds op de achterkant.

Fujifilm instax Square SQ6

Creatieve mogelijkheden

De Fujifilm instax Square SQ6 heeft ook een ingebouwde automatische flitser die je desgewenst uit kunt schakelen. Er worden drie effectfilters in de kleuren oranje, paars en groen meegeleverd.
Je kunt ze op de flitser klikken, dit geeft een bijzonder effect, vooral als je de instax Square Black-film met zwarte randen gebruikt. Nog meer creatieve mogelijkheden krijg je door gebruik van de dubbele belichtingsmodus. En wat in deze tijd natuurlijk niet meer mag ontbreken: de SQ6 heeft een selfiemodus. Fujifilm heeft daarvoor een slim, klein spiegeltje naast de lens geplaatst. Ben je zichtbaar in het spiegeltje, dan kom je perfect in beeld. Wil je met meer mensen op de foto, dan kun je de camera op een statief plaatsen en de zelfontspanner gebruiken. Na de opname heb je in no time een mooie foto met een analoge retro-uitstraling.

https://instax.com/

Fujifilm instax Square SQ6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam