Kadir van Lohuizen – lezing over klimaatverandering

0
Kadir van Lohuizen
© Kadir van Lohuizen / NOOR Indonesia, Jakarta, 24 December 2018

Op donderdag 16 maart geeft Kadir van Lohuizen om 20.00 uur een lezing bij Pennings Foundation in Eindhoven. Van Lohuizen zal deze avond laten zien dat klimaatverandering een onstuitbare kracht is die niet meer te stoppen is en alleen nog afgeremd kan worden.

In zijn meest recente milieuprojecten (o.a. Rising TideWastelandArctic: New Frontier, of het huidige work-in-progress Food for Thought) gebruikt Kadir van Lohuizen zijn persoonlijke artistieke visie en werkwijze om na te denken over de gevolgen van de klimaatcrisis. Dat doet hij terwijl hij rondtrekt en gesprekken voert met betrokkenen, waaronder beleidsmakers, milieudeskundigen en gewone mensen, om zo verschillende perspectieven te belichten. Met zijn foto’s en films wil Kadir de menselijke verhalen achter de alarmerende statistieken laten zien en schetst hij een confronterende visie op de nabije toekomst.

Kadir van Lohuizen
© Kadir van Lohuizen| NOOR – Groenland, Disko Bay, juli 2018

Kadir van Lohuizen (Nederland, 1963) is een internationale fotojournalist gevestigd in Amsterdam. Hij staat bekend om zijn langlopende projecten. Hij heeft verslag gedaan van conflicten in Afrika en elders, maar is waarschijnlijk het best bekend om zijn langetermijnprojecten over de zeven rivieren van de wereld, de stijging van de zeespiegel, de diamantindustrie en migratie in Amerika. Van Lohuizen heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen in de fotojournalistiek. 

Kadir van Lohuizen – Klimaatverandering
Donderdag 16 maart 2023  20.00 uur
Pennings Foundation
Geldropseweg 63,  Eindhoven.
Tickets: regulier € 8,50, student € 5,00
Kijk hier voor meer informatie en aanmelding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam