Olaf Heine – Hawai‘i

0
Olaf Heine
Hawai‘i ©Olaf Heine

De Duitse fotograaf Olaf Heine is vooral bekend door zijn portretten en fashionfotografie in bladen als Rolling Stone, Time en Vanity Fair. In Hawai’i toont hij de wondere wereld van het land waar hij al jarenlang komt. Het Hawaï door zijn lens is rauw, ongerept en omvat vele historische lagen. Het is een plek van extremen, een van de meest biodiverse en ongerepte gebieden op aarde, maar ook het land van hula en surfen. Soms levendig en energiek, soms melancholisch en sensueel. De voortdurend veranderende, rusteloze golven van de Stille Oceaan bepalen het ritme van de acht eilanden van Hawaï en hun bewoners. Ze voeden het leven hier en bepalen de mensen – of het nu vissers, surfers of toeristen zijn. Heine beschrijft de wisselwerking tussen mens en natuur en de kracht en waarden die daaruit voortkomen in tijdloze zwart-wit foto’s. Een boek dat de schoonheid van het land, de dromerige cultuur en de individualiteit van de mensen – of het nu gaat om surflegende Laird Hamilton, muzikant Jack Johnson of schrijver Kawaii Strong Washburn – onthult en dichterbij brengt.

Hawai‘i
Olaf Heine
voorwoord: William Finnegan/Kristiana Kahakauwila
teNeues Verlag
€ 80 ,-

Olaf Heine

Ook onlangs verschenen: Frederik Buycks – Wolf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam