Frederik Buyckx  – WOLF

0
Frederik Buyckx
© Frederik Buyckx

Frederik Buyckx wordt steeds weer opnieuw aangetrokken tot plaatsen waar mensen nog dicht bij de natuur leven. Ver weg van onze te comfortabele maatschappij waar alles altijd binnen handbereik ligt en waar we alles onder controle hebben. In WOLF gooit Buyckx alle comfort overboord. Gedurende lange periodes verspreid over tien jaar verbleef hij in de bergen op zoek naar antwoorden en innerlijke rust. Zijn omzwervingen worden weerspiegeld in een handgemaakt boekje dat hij bijna dertig jaar geleden van zijn grootvader kreeg. In die fabel en de bijbehorende tekeningen herkent Frederik Buyckx zijn persoonlijke zoektocht naar vrijheid en connectie met de natuur. Enerzijds is er de niet te beschrijven schoonheid, die Buyckx op bijzondere wijze weet vast te leggen, maar tegelijk is de natuur meedogenloos. Overrompeld door de oogverblindende pracht leerde hij er omgaan met de angst die de extremiteit en de kracht van de natuur kunnen inboezemen.

WOLF – Frederik Buyckx
Hannibal Books, € 69,95

Van 17 mei t/m 18 augustus is de gelijknamige tentoonstelling van Frederik Buyckx te zien in de Sint-Pietersabdij in Gent (BE).

Frederik Buyckx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam