Coco Olakunle – Strength Away From Home

0
Coco Olakunle
Hibo and Hani from Somalia.Photo taken in Kenya, 2019, © Coco Olakunle / KLABU

Foam presenteert de tentoonstelling Strength Away From Home in de openbare ruimte op Mercatorplein in Amsterdam West. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met KLABU, een Amsterdamse non-profitorganisatie die vluchtelingen via sport ondersteunt. Strength Away From Home wordt getoond in het kader van de Wereldvluchtelingenweek en reflecteert op de moed en veerkracht van de miljoenen vluchtelingen wereldwijd die gedwongen zijn hun vertrouwde omgeving te verlaten en een nieuw leven op te bouwen ver van huis.
Met Strength Away From Home belicht Foam, in samenwerking met KLABU, visuele verhalen vanuit verschillende perspectieven. KLABU bouwt clubhuizen in vluchtelingenkampen in landen zoals Kenia, Bangladesh, Griekenland, Brazilië, en dichter bij huis, in Ter Apel en in Amsterdam op de Haarlemmerdijk, waarin vluchtelingen en lokale gemeenschappen samen worden gebracht. Sinds de oprichting van KLABU in 2019 is fotograaf Coco Olakunle nauw betrokken bij de organisatie. In haar werk legt ze de KLABU-gemeenschap in vluchtelingenkampen als Kalobeyei (Kenia) en op Lesbos (Griekenland) in hun kracht vast. Door nauw samen te werken met de geportretteerden geeft ze hen controle over hun eigen representatie.

Op zaterdag 22 juni (van 12.00-17.00 uur) worden vluchtelingen, andere nieuwkomers en lokale Amsterdammers uitgenodigd om samen te komen op het Mercatorplein voor een feestelijke middag. Door middel van fotografieworkshops door kunstenaar Coco Olakunle, participatieve sportactiviteiten met professionele atleten, eten, drinken en muziek, wordt er ruimte gemaakt voor nieuwe ontmoetingen en een gelijk speelveld voor iedereen gecreëerd. De expositie is nog t/m 8 juli te zien.

In Foam zelf is de tentoonstelling Rebels van Janette Beckman te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam