Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier: Contemplation

0
Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier
Contemplation Still Life #4 © Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier

In de Eduard Planting Gallery in Amsterdam is een overzicht van het werk van de kunstfotograaf met tijdloze stillevens en klassieke, geënsceneerde interieurfoto’s te zien. Ook is een selectie zwart-wit portretten te zien uit haar nieuwe serie The White Blouse.

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier is vooral bekend om haar verstilde portretten, intieme interieurfoto’s en Amsterdamse wintergezichten. Met haar analoge Hasselblad-camera en natuurlijk licht wil ze het ogenschijnlijk onzichtbare vastleggen. Hoewel de foto’s herinneringen oproepen aan de zwart-wit opnamen uit de begintijd van de fotografie hebben zij een geheel eigen karakter en stijl. De laatste jaren past van Hövell tot Westerflier ook kleur in haar werk toe, zoals in de series At The Window en Contemplation Still Life. De elegante stillevens weerspiegelen een schilderachtige esthetiek.

Contemplation
t/m 29 sep
Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam

Rijksmuseum © Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam