Chantal Elisabeth Ariëns – Where are you

0
Chantal Elisabeth Ariëns
Fille et Garçons #5, 2022 Creative Director: Kaduri Elyashar for CrashMagazine Photopolymer Etching on cotton rag paper © Chantal Elisabeth Ariëns, Courtesy of Bildhalle

Chantal Elisabeth Ariëns heeft haar eerste solotentoonstelling bij Bildhalle. Met haar visuele verhalen is de fotograaf in staat om beweging en sereniteit in hetzelfde moment weer te geven en ons mee te voeren naar een tussenwereld waar onze ziel, bewustzijn en dromen rondzwerven. De melancholische foto‘s brengen de kracht van ons menselijk innerlijk samen met onze sierlijke, fragiele, fysieke buitenkant. De tactiliteit van couture, voile en veren wordt door elegante vrouwen getoond en werpt licht op ons gevoelsleven, waar we op de drempel staan tussen daad en droom, en verlangen. Het werk toont momenten die tegelijk nu en eeuwig zijn.

Where Are You #15, 2016 Photopolymer Etching on cotton rag paper © Chantal Elisabeth Ariëns, Courtesy of Bildhalle

Het unieke van haar autonome en modefotografie wordt versterkt doordat Chantal Elisabeth Ariëns werkt met fotopolymeeretsen: een oude druktechniek. In dit tijdrovende en handmatige proces gebruikt ze een drukplaat belicht met fotopolymeerfilm, waarna ze inkt met haar handen aanbrengt om de beelden tot leven te brengen. Dit proces stelt haar in staat om te werken als een schilder, ze strijkt laag over laag met haar hand zodat de inkt zich verspreidt over de kunstafdrukken. Het beeld verschijnt hierdoor letterlijk onder haar handen, waardoor ze intuïtief subtiliteit en verfijning kan aanbrengen.

Chantal Elisabeth Ariëns – Where are you
t/m 20 juli
Bildhalle
Willemsparkweg 134, Amsterdam

Ook in deze periode te zien: Miriam Baans – a Matter of Time

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam