De Mix Nederland – Turning Pages

0
De Mix Nederland
© Dolf Henneke. Collectie Overijssel

Vanaf 20 april is de tentoonstelling ‘De Mix Nederland – Turning Pages: Dolf Henneke & Jasper Abels’ in ANNO Stadsmuseum Zwolle te zien. De tentoonstelling is opgedeeld in vijf thema’s met als onderliggend thema: vrijheid. Een van de thema’s is ‘De Wilde Deerne’. Dit is een legende over een verwilderd meisje dat in de zomer van 1717 in de bossen bij Zwolle werd gevonden. De boeren in het omgelegen bosgebied merkten dat er van hun oogst werd gegeten en mensen uit de omgeving vertelden dat ze een vreemd wezen zagen rondlopen. Het meisje werd gevangen. Ze bleek vriendelijk te zijn. Praten kon ze niet en plantaardig voedsel was het enige wat ze kon verteren. Niemand wist wie ze was en waar ze vandaan kwam. Haar wonderbaarlijke verhaal zorgde voor internationale aandacht. Uiteindelijk kwam men er via haar opvallende uiterlijke kenmerken achter wie ze was. Jasper Abels (1987) heeft geïnspireerd op de legende en op het werk van fotograaf Dolf Henneke (1914-1976) werk gemaakt.

De Mix Nederland
Boys with confetti 2024, De Mix Nederland Turning pages. © Jasper Abels

De Mix Nederland – Turning Pages is van 20 april t/m 15 september 2024 te zien in ANNO Stadsmuseum Zwolle en van 15 juli t/m 15 september 2024 te zien op NS station Zwolle.

Vanaf 25 april is in Amsterdam ook een editie van De Mix Nederland te zien, met Hannes Wallrafen en Kevin Osepa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam