De Mix Nederland strijkt neer in Nijmegen

0
De Mix Nederland
Sea and landscapes#16’-2020, De Mix Nederland ‘De Wandeling’, ©Paul den Hollander

De Mix Nederland De Wandeling is een duo tentoonstelling van fotografen Paul den Hollander en Erik van Cuyk. De Wandeling zoomt in op de natuurlijke omgeving, waar in de hectiek van onze tijd vaak aan wordt voorbij gegaan. De fotografen dwingen aandacht af en zetten de tijd even stil. De beelden zijn zowel in Valkhof Museum te zien als op NS station Nijmegen.

Het werk van Paul den Hollander heeft een stempel gedrukt op de autonome fotografie in Nederland. Den Hollander fotografeert vanzelf, op organische wijze, alsof hij in- en uitademt; als een tweede natuur. Ondertussen onderzoekt hij de ruimte, tijd en tijdloosheid èn zijn eigen relatie met de omgeving. Centraal staan de gecultiveerde natuur, flora en fauna. Samen met fotograaf Erik van Cuyk spitte hij door zijn grote archief. Hun selectie vormde de inspiratie voor nieuw werk van Van Cuyk. Het resultaat is een serie foto’s die het diepe menselijke verlangen naar het onbereikbare laat zien: onvervalste Sehnsucht. De Wandeling nodigt je uit even te stoppen met wat je doet en beter om je heen te kijken. Naar sporen van natuur in het dagelijkse leven. En naar het dagelijkse leven in de natuur.

De Mix Nederland
Amsterdam Noord (NL), De Mix Nederland ‘De Wandeling’, © Erik van Cuyk

De Mix Nederland De Wandeling bestaat uit twee delen. Naast het deel in Valkhof Museum bezoek je t/m 6 juli 2024 ook een deel op NS station Nijmegen.

De Wandeling is de Gelderse en elfde editie in een serie De Mix Nederland, een initiatief van Stichting Beeldmix, ondersteund door NS en Prorail. Bij iedere editie worden historische fotocollecties gebruikt als bron van inspiratie voor hedendaagse Nederlandse fotografen. De spannende, prikkelende en soms vertederende combinaties resulteren in een verrassende ontdekkingsreis door het Nederland van toen en nu.

De Mix Nederland De Wandeling
t/m 3 maart 2025
Valkhof Museum
Tijdelijke locatie: Keizer Karelplein 33, Nijmegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam