Tentoonstelling Kadir van Lohuizen verlengd

0
Kadir van Lohuizen
Nederland. © Kadir van Lohuizen / NOOR

Wegens succes is de tentoonstelling Food for Thought verlengd tot en met 5 januari 2025. Fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen brengt met zijn werk in beeld wat vaak buiten ons blikveld blijft. In dit project doet hij onderzoek de naar de wereldwijde voedselindustrie. Hij neemt ons mee naar Nederland, de Verenigde Emiraten, Saudi-Arabië, Kenia, de Verenigde Staten en China. Grote projecties en foto’s bieden een kijkje achter de schermen van hypermoderne zaadveredelingsbedrijven en wereldhavens tot verticale landbouwbedrijven en slachterijen.

De tentoonstelling geeft antwoord op vragen over waar ons voedsel vandaan komt en waar het naartoe gaat, en laat ook zien welke rol de scheepvaart en Nederland – de op één na grootste exporteur van agrarische producten – spelen in dit wereldwijde systeem. Ook zet de tentoonstelling aan tot kritisch nadenken over de toekomst van de voedselindustrie: hoe ziet een meer gelijkwaardig en duurzaam voedselsysteem eruit?

Het gelijknamige boek is net verschenen bij Lannoo.

In de maand april is de vierdelige serie Food for Thought te zien bij de VPRO.

Kadir van Lohuizen – Food for Thought
t/m 25 januari 2025
Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, Amsterdam

Tot en met 17 mei is in Het Scheepvaartmuseum ook de tentoonstelling Cor Jaring -Buurtgezichten en havenportretten te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam