Regionale winnaars World Press Photo 2024!

0
World Press Photo
© World Press Photo 2024

Vandaag heeft World Press Photo de regionale winnaars van de jaarlijkse persfotografiewedstrijd bekend gemaakt. Zes regionale jury’s en een internationale jury beoordeelden 61.062 inzendingen van 3851 fotografen uit 130 landen. Er zijn in totaal 24 projecten en 6 eervolle vermeldingen geselecteerd. Samen tonen ze ‘s werelds beste fotojournalistiek en documentairefotografie van het afgelopen jaar.

Bijzonder dit jaar is de keuze van de jury om twee speciale vermeldingen op te nemen in de selectie. Elk met een beeld van één individu – een Israëliër en een Palestijn – in de nasleep van een afschuwelijke aanval. De volledige lijst met regionale winnaars is hier te bekijken.

De vier internationale winnaars, waaronder de bekende Foto van het Jaar, worden bekendgemaakt op donderdag 18 april om 11 uur in De Nieuwe Kerk Amsterdam. De wereldpremière van de World Press Photo tentoonstelling 2024 is daar vervolgens van 19 april t/m 14 juli te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam