Fotograferen in de parel van Afrika

0
De parel van Afrika

Oeganda wordt niet voor niets de parel van Afrika genoemd. Door de verscheidenheid aan koninkrijken en stammen is het een land dat ongekende culturele rijkdom bezit. Daarnaast heeft Oeganda voor de gepassioneerde fotograaf weelderige, groene landschappen waarin de ‘Big Five’ verscholen zitten. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging om unieke foto’s te maken, dan biedt Oeganda je alles wat je nodig hebt.

Safari

Oeganda is een land dat bij uitstek geschikt is om op safari te gaan. De meest bekende parken zijn Murchison Falls National Park en Queen Elizabeth National Park. Als je een leeuw, hyena of luipaard op een foto wilt vereeuwigen, zul je wat geluk moeten hebben, maar de giraffen, olifanten, antilopen, waterbokken, nijlpaarden en bizons laten zich wat makkelijker fotograferen. Vergeet niet om je lens op de kleurrijke vogels te richten. Vooral een boottocht zal je langs prachtige oevers leiden waar de verschillende soorten ijsvogels vertoeven. Murchison Falls is vooral geliefd vanwege de prachtige watervallen, die bij mooi weer de mooiste regenbogen vormen. Ook in Queen Elizabeth National Park zul je gegarandeerd je ogen uitkijken, want met maar liefst 5000 nijlpaarden, 2500 olifanten en meer dan 10.000 Bizons zul je je geen moment vervelen. Vergeet ook niet naar het zuiden richting Kisoro te trekken. Niet alleen de weg ernaartoe is adembenemend, maar ook de berggorilla’s in Mgahinga Gorilla National Park die je samen met een gids te voet kunt bezoeken, wil je niet missen.

Cultuur

Zoals gezegd is Oeganda de parel van Afrika, een land rijk aan cultuur. Doordat elk koninkrijk er zijn eigen klederdracht heeft, zul je er vooral kleurrijke foto’s op nahouden. Zo zul je in het Ankole koninkrijk vrouwen tegenkomen in Mwena Giro, maar in de Buganda, Bunyoro en Toro koninkrijken is de Gomesi de traditionele jurk. De mannen dragen traditioneel een Kanzu. Niet alleen de klederdracht geeft de Oegandese cultuur mooi weer, maar ook hun levensstijl. Op straat zul je vele moeders tegenkomen met een baby op hun rug gebonden.

Waar je op moet letten

Doordat er vooral in oktober veel regen valt, is het aan te raden om rond november het vliegtuig te pakken. Door de regenval floreert de natuur en de temperatuur is gunstig. Zorg er echter altijd voor dat je een waterdichte hoes voor je camera bij de hand hebt, want het weer kan zo omslaan. Ook is het belangrijk een goede reisverzekering af te sluiten, want gevaar zit in een klein hoekje. Slaap altijd onder een klamboe, drink geen ongekookt water en reis voorzichtig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam