Selected by SO’24!

0
SO'24
© Sabrina Charehbili / SO24 Student Award

De fotografen die de titel ‘Selected by SO’24’ ontvangen zijn bekend gemaakt.  Het zijn: Eddo Hartmann, Elizar Veerman, Fenna Jensma, Hajar Benjida, Hilde Harshagen, Kay Nambiar, Nienke Elenbaas, Remy Castle, Rianne Noordegraaf, Rox Klijn, Sakir Khader, Sophie Ebrard, Tengbeh Kamara, Tjitske Sluis en Wendelien Daan. Van de studenten zijn genomineerd: Caroline Kist, Sabrina Charehbili, Sean Charlton White en Tyler Chan.

Op donderdagavond 18 april worden de winnaars bekend gemaakt in de creatieve hub Capital C in Amsterdam tijdens een feestelijke prijsuitreiking en het netwerkdiner.

© Tyler Chan / SO24 Student Award

De jury over de selectie: ‘Dit jaar was er veel aandacht voor authenticiteit, het doorgronden van community en identiteit. Identiteit over bijvoorbeeld queer of vrouw-zijn, maar in bredere zin over de complexiteit van mens-zijn. Plaatsen en gemeenschappen zijn treffend in beeld gebracht vanuit diverse perspectieven. Daarnaast waren veerkracht en het herijken van gedateerde denkbeelden sterk vertegenwoordigd in de inzendingen.’

SO'24
© Sean Charlton White / SO24 Student Award

De Selection Of Dutch Photography Award, oftewel SO’24 Award, is de fotografiewedstrijd die gaat over de creatieve identiteit van de professionele fotograaf. Ieder jaar selecteert een jury uit alle hoeken van het vak twintig professionele fotografen, onder wie vier studenten. In series of portfolio’s variërend van zeven tot maximaal twaalf beelden presenteren deze fotografen de breedte en diepte van hun signatuur.
DuPho, de beroepsvereniging voor professionele fotografen in Nederland, is de organisator van de SO’24 Award en wil met deze wedstrijd de aandacht vestigen op het diverse fotografielandschap in Nederland.

SO'24
© Caroline Kist / SO24 Student Award

Bekijk alle portfolio’s van de genomineerden in de galerie op de website van DuPho. Het werk zal ook te zien zijn tijdens de SO’24 expo van 8 april tot half mei in Capital C in Amsterdam en in week 15 op 40 Abri’s door het centrum van Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam