Lana Mesić – When you point a finger

0
Lana Mesić

Lana Mesić werd in Kroatië geboren en woont sinds 2003 in Nederland. De complexe geschiedenis en de betwiste grenzen die de landen van voormalig Joegoslavië hebben gevormd, en hoe deze geschiedenis tot op de dag van vandaag doorklinkt, vormen het toneel waarop Mesić nieuwe, persoonlijke beelden weeft. In het licht van de recente politieke ontwikkelingen in Europa moedigt het boek ons aan om na te denken over onze eigen ervaringen. Door deze aan het licht te brengen, helpt het om tegenwicht te bieden aan de nationalistische verhalen die het huidige politieke landschap domineren. Maar is er een manier om de negatieve en positieve effecten van nationalisme met elkaar te verzoenen? When you point a finger, three are pointing back is samengesteld uit foto’s, krantenknipsels, televisiefragmenten, geruchten, gefluisterde gesprekken, geschreven verhalen en minutieus vervaardigde relikwieën van lucifers en luciferdoosjes.

Lana Mesić
Spread uit When you point a finger © Lana Mesić

When you point a finger, three are pointing back
Lana Mesić
Eriskay Connection
€ 35,-

Ook nieuw verschenen: Erik van Cuyk: I don’t fold under pressure

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam