Erik van Cuyk: I don’t fold under pressure

0
Erik van Cuyk
© Erik van Cuyk

Erik van Cuyk reisde tussen 2021 en 2023 naar Zuid-Londense wijken als Peckham, Brixton en Woolwich, buurten die bekendstaan om bendegeweld en steekincidenten. De dystopische verhalen in de media, waarin ook soms jongeren van slechts 13 jaar een rol spelen als dader of slachtoffer, fascineerden hem. Van Cuyk poogde voorbij de schijnbaar kille statistieken te komen en ging op zoek naar de context, in onder meer het straatlandschap en de wereld van jongeren. Zijn straatopnames in kleur vulde hij aan met kwetsbare en toch krachtige zwart-witportretten van de jongeren, die hun bestaan proberen op te bouwen als drill-rapper. Samen geven ze een bijzondere kijk op problematiek in grote steden – een inzicht dat ook in Nederland relevant aan het worden is. I Don’t Fold Under Pressure laat een andere kant van Zuid-Londen zien dan alleen de ellende en de criminaliteit. Het is een verhaal over zelf kansen pakken, tegen de klippen op.

I don’t fold under pressure
Erik van Cuyk
teksten: Erik van Cuyk en Merel Bem
Lecturis | € 35,-

Erik van Cuyk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam