Home Nieuws SO’24 open call!

SO’24 open call!

0
SO’24

Vanaf nu kun je weer inzenden voor SO’24! Het allerbelangrijkste hierbij is jouw signatuur. Er wordt vooral gekeken naar de persoonlijke visie van de fotograaf en de beeldbeleving die daarbij komt kijken. Wat maakt jouw werk herkenbaar?

Al sinds 2013 organiseert DuPho de SO Award. Ieder jaar selecteert een jury uit alle hoeken van het vak, twintig professionele fotografen, waaronder vier studenten. In series variërend van zeven tot maximaal twaalf beelden presenteren deze fotografen de breedte en diepte van hun signatuur. De eclectische selectie geeft stof tot nadenken en laat je verdwalen in techniek. Met verhaal en durf, onderscheiden zij zich door eigenheid. Winnaars van voorgaande jaren zijn Iris Haverkamp Begemann, Anne Claire de Breij, Marwan Magroun, Imke Ligthart, Dustin Thierry, Linelle Deunk, Ernst Coppejans en Carla Kogelman.

De award heeft geen categorieën en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen foto’s in opdracht en vrij werk. Je inzending kan uit losse foto’s bestaan, een aantal series of een combinatie van series en losse foto’s. Het mag ook een combinatie zijn van toegepast werk en vrij of autonoom werk. 

Iris Haverkamp Begemann
© Iris Haverkamp Begemann, Winnaar SO’23

De regels voor SO’24:

  • Je bent beroepsfotograaf of studeert aan een erkende fotografieopleiding.
  • Je portfolio bevat minimaal 7 en maximaal 12 afbeeldingen.
  • Het werk is gemaakt in 2023.
  • Je mag foto’s inzenden die je hebt gemaakt voor commerciële uitingen, of autonoom werk, of een combinatie van deze categorieën.
  • Afstudeerwerk dien je in onder de categorie Studentenwerk.
  • De basis van het door jouw ingestuurde beeld moet een foto zijn. Een volledig gegenereerd beeld door AI is niet toegestaan. Bij twijfel kunnen we de RAW files opvragen.

Inzenden voor SO’24 kan tot en met 18 februari 2024. Op donderdag 18 april worden de winnaars bekend gemaakt in Capital C tijdens een feestelijke prijsuitreiking en het netwerkdiner.

Lees hier alles over hoe, wat en wanneer je kan insturen.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam