Eregalerij van de Nederlandse fotografie opent snel

0
Eregalerij van de Nederlandse fotografie

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam onthult, zodra de musea weer open mogen, de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Hierin vertellen 99 foto’s met iconische waarde het verhaal van fotografie in Nederland, van 1841 tot nu. De hoogtepunten, de vernieuwingen, de enorme stappen die fotografen maakten tussen de uitvinding van de fotografie in de 19e eeuw tot aan de innovaties aan het begin van de 21ste eeuw. De Eregalerij begint met de vroegste voorbeelden van foto’s, de daguerreotypieën, en toont werk van tientallen fotografen die grenzen opzochten en overgingen, via de zwart-wit-fotografie naar de kleurenfotografie, tot de allerlaatste digitale vernieuwingen. 
 
De keuze van 99 foto’s is gemaakt door een commissie van experts op het gebied van Nederlandse fotografie en fotografen met nieuwe perspectieven. Welke foto’s en fotografen precies een plek krijgen in de Eregalerij wordt pas bij opening bekend gemaakt. De foto’s zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen, waaronder de collectie van het Nederlands Fotomuseum, het Rijksmuseum en andere Nederlandse musea en privécollecties van fotografen. 
 
De Eregalerij van de Nederlandse fotografie bevat één lege lijst. Die plek staat symbool voor de foto die – bewust of onbewust – niet is gekozen, niet is opgemerkt, bekend was of (nog) niet is gewaardeerd. Het publiek mag deze ‘onbekende foto’ zelf invullen, waarmee de Eregalerij uitnodigt tot discussie.

Meer informatie over de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vind je hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam