Generations of Resilience – 22 Oekraïense fotografen

0
PhotoBrussels Festival
Irreversibly Altered © Daria Svertilova

De tentoonstelling Generations of Resilience belicht de uitdagingen waarmee verschillende generaties Oekraïense fotografen zijn geconfronteerd. De presentatie van een reeks foto’s van de jaren 1970 tot nu legt de nadruk op de spiraalvormige aard van de strijd voor de onafhankelijkheid van Oekraïne en haar democratische ontwikkeling. De geschiedenis van Oekraïne is een strijd voor de toekomst, die zich voortzet door de generaties heen. Hier worden fotografie en kunst een van de belangrijkste middelen om veranderingen vast te leggen en te archiveren, evenals een middel om te strijden in tijden van oorlog en imperialisme te weerstaan.

Generations of Resilience
25 jan t/m 23 mrt
Hangar, Châtelainplein 18, Brussel (B)

Deze tentoonstelling is onderdeel van het PhotoBrussels Festival

Op vrijdag 26 januari vindt om 18.30uur het programma: Ukrainian Photography: artistic creation and subversion? plaats onder leiding van journaliste Charlotte Maréchal met medewerking van fotografen Yevgeniy Pavlov, Alexander Chekmenev en Sergiy Lebedynskyy, oprichter van het MOKSOP Museum. De authentieke beeldtaal in het werk van Oekraïense fotografen is altijd voortgestuwd door de “ondergrondse” artistieke beweging van de Kharkiv School of Photography. Aan de hand van de inzichten van Sergiy Lebedynskyy en de uitzonderlijke getuigenissen van Yevgeniy Pavlov en Alexander Chekmenev, zal Charlotte Maréchal ons meenemen naar het hart van een eeuwigdurende strijd voor vrijheid van meningsuiting via het medium fotografie. De voertaal is Engels. Reservering is verplicht.


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam