Rotterdam Photo: Imagine

0
Rotterdam Photo
© Jacqueline Fuijkschot

Rotterdam Photo is een jaarlijkse fotobeurs met een festival tintje. Het evenement viert het spectrum van de hedendaagse fotografie in al haar diversiteit. Als onderdeel van de Rotterdam Art Week trekt het evenement jaarlijks duizenden bezoekers. Elk jaar biedt de beurs een breed scala aan onafhankelijke fotografen (circa 80) de kans om hun projecten te exposeren. Fotografen kunnen individueel of namens de galerie deelnemen door hun werken en projecten in te zenden via een open call met betrekking tot het actuele thema.

Geïnspireerd door de geschiedenis van Rotterdam als havenstad, biedt het festival de geselecteerde fotografen expositieruimte in hergebruikte scheepscontainers en de openbare ruimte van de stad Rotterdam om fotografie buiten de ‘white cube’ traditie te brengen. Het festival gevoel wordt gecreëerd dankzij verschillende exposities, live muziek, artist talks en foodtrucks – het publiek en de deelnemers kunnen genieten van de sfeer van het evenement en de fotografie vieren.

Rotterdam Photo

Deze editie van Rotterdam Photo richt zich op het thema Imagine en nodigt fotografen en kunstenaars uit om de perceptie van onze wereld te bevragen en te transformeren met hun verbeelding. Dit thema roept de volgende vragen op: Hoe beïnvloedt onze verbeelding onze werkelijkheid? Welke mogelijkheden vinden we als we ons openstellen voor nieuwe ideeën? Wat is de rol van fotografie in het vormen van ons begrip van de wereld om ons heen?

Imagine daagt fotografen uit om verder te gaan dan de werkelijkheid en hun verbeelding de vrije loop te laten – voorbij de bekende grenzen en beperkingen. Verschillende moderne fotografen hebben dit concept al omarmd. Zij verkennen verschillende invalshoeken zoals surrealisme, portret- en landschapsfotografie en de romantisering van het alledaagse. Met onder meer: Willem Gerritsen, Tito Barrios, Tod Kapke, Uta Genilke, Susan Madsen, Stefan Nieland, Peter Schroyens, Mouneb Taim, Marlonneke Willemsen, Marleen Dalhuijsen, Kim Oguro, James Hensby, Debmalya Choudhuri, Dan Hallman, en Aga Piasecka.

Rotterdam Photo
1 t/m 4 februari
Keilewerf, Vierhavenstraat 56, Rotterdam
Tickets zijn hier te bestellen

Gelijktijdig te zien in het Nederlands Fotomuseum: Monica Nouwens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam