Paul Bergen: Nineties Spirit

0
Paul Bergen
Iggy Pop, 1994 © Paul Bergen

Muziekfotograaf Paul Bergen heeft in zijn 35-jarige carrière vele grootheden voor zijn lens gehad. In dit debuut zijn ongeveer 250 indringende portretten en uitbundige livefoto’s uit de jaren 90, in kleur en zwart-wit, gebundeld. Met Underdogs, rising stars en headliners als Nirvana, David Bowie, Red Hot Chili Peppers, Prince, U2, Rolling Stones, Pearl Jam tot Tori Amos. Bergen werkt(e) hoofdzakelijk in opdracht van kranten en tijdschriften zoals het AD en OOR en publiceerde door de jaren heen duizenden foto’s, waar altijd elementen als beweging en intense emoties in te herkennen zijn. Unieke concertbeelden, zoals het ‘sok-incident’ met de naakte mannen van The Red Hot Chili Peppers in de Eindhovense Effenaar. Of van Nirvana, die vlak voor hun grote doorbraak van Nevermind in 1991 in kleine uitverkochte Europese clubs speelden.

Ook toont Bergen de beleving van het publiek tijdens vele festivals. Voor portretshoots ging Paul Bergen regelmatig op pad met collega-journalisten David Kleijwegt en Ruud Meijer voor het doen van interviews met artiesten, soms uren wachtend tot de artiest een paar minuten tijd voor hem had. In het boek omlijsten de journalisten een aantal foto’s met anekdoten en achtergrondinformatie.

Nineties Spirit – Music Caught On Camera
Paul Bergen
voorwoord: Leo Blokhuis
teNeues
€ 60,-

Paul Bergen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam