Monica  Nouwens – This one is for you Serra

0
Monica Nouwens
© Monica Nouwens

Monica Nouwens is een Nederlandse beeldend kunstenaar, fotograaf en activist die al meer dan 25 jaar geëngageerde projecten realiseert in Los Angeles. Haar werk komt voort uit haar ervaringen in de straten van South East Los Angeles en  haar filmische beeldtaal refereert direct aan de Hollywood Noir.

Het werk van Monica Nouwens ontstaat uit contact, samenwerking en dialoog. Daarbij beweegt zij zich in het gebied tussen privé en openbaar, waar gemeenschapszin, vriendschap en andere vormen van sociale interactie en organisatie ontstaan. Door de generositeit van de Angelinos opent een deel van de stad zich voor haar waar die anders verborgen blijft. De beelden die zo ontstaan brengt Monica Nouwens terug naar de gemeenschap, bijvoorbeeld in de vorm van posters die zij maakt en in de wijken van South East Los Angeles plakt. Speciaal voor het Nederlands Fotomuseum creëerde Nouwens een ruimtevullende video-installatie met twee grote, half doorzichtige projectieschermen en geluid. Bij de realisatie werkte Nouwens samen met beeldend kunstenaar Sebastián Díaz Morales en videokunstenaar Ivo van Stiphout.

Monica Nouwens – This one is for you Serra
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
t/m 16 juni.

T/m 28 januari is in het Nederlands Fotomuseum ook te zien: Ad van Denderen – Onderweg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam