Jaap Bijsterbosch – Omtrent IJzeren Lijnen

0
Jaap Bijsterbosch
© Jaap Bijsterbosch

Jaap Bijsterbosch neemt je met Omtrent IJzeren Lijnen mee in de wereld van spoorwegen, treinreizen, treinpassagiers, stations. Een langlopende fotografische obsessie voor spoorlijnen als een lang ijzeren lint in het (stads)landschap, voor het reizen per trein, voor het niet genoeg kunnen krijgen van het voorbijflitsend uitzicht. Vaak oog voor het soms vervreemdende van de publieke huiskamer die een treincoupé is en op de treinstations de overgave aan het bijna ritmische geroezemoes.

De af en toe ambigue foto’s zijn gemaakt in een periode van ruim 30 jaar en schetsen behalve een persoonlijke weergave van spoorwegen en treinreizen ook een beeld van de ontwikkeling van de fotograaf Jaap Bijsterbosch. Van analoog (vintage) zwart-wit tot digitaal kleur. Aandacht voor licht, kader, compositie in dienst van het fotografisch verhaal. Soms heel direct, soms observerend, soms voyeuristisch, soms zowat archetypisch.

Jaap Bijsterbosch
© Jaap Bijsterbosch

Op de expositie zullen zowel analoge barietdrukken, hybride zwart-wit prints als volledig digitale kleurenprints te zien zijn, een stukje fotografische geschiedenis.

19 januari t/m 24 februari
Gallery WM, Amsterdam

Ook in deze periode te zien in Amsterdam: David van Dartel – Froukje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam