Bjorn Staps – European Cowboy

0
Bjorn Staps
© Bjorn Staps

De afgelopen vier jaren heeft Bjorn Staps de onbekende wereld van de Europese rodeocowboys in beeld gebracht. Ons beeld van cowboys is onlosmakelijk verbonden met het mythische Amerikaanse Westen dat we kennen uit geschiedenisboeken en vooral uit de talloze films, televisieseries, (strip)boeken en reclamespots vol revolverhelden. Daar is de cowboy het symbool van vrijheid, moed en mannelijkheid. In European Cowboy combineert Bjorn Staps visuele elementen van de bekende mythische cowboy met de soms harde realiteit vol individuele dromen, vriendschap en kwetsbaarheden van de echte cowboys in Europa.

Bjorn Staps
© Bjorn Staps

Staps toont een hechte gemeenschap van jonge rodeo-cowboys in West-Europa. Zij beoefenen het gevaarlijkste onderdeel van de klassieke (Amerikaanse) rodeo: bullriding. In de zomermaanden reizen deze cowboys door België, Frankrijk en Italië om in kleine dorpjes of op ranches verborgen op het platteland deel te nemen aan lokale rodeo’s. Tijdens deze wedstrijden zetten zij keer op keer hun leven op het spel door te proberen om acht seconden op een wild bokkende stier te blijven zitten. Successen wordt gevierd, maar ook pijn en teleurstellingen worden samen gedeeld.

European Cowboy
Bjorn Staps
Lecturis
€ 50,-

Ook onlangs verschenen:
Henk van der Leeden – Staphorst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam