Laatste kans: Mounir Raji – Perfect Day

0
Mounir Raji
Uit perfect Day © Mounir Raji

In opdracht van het Rijksmuseum portretteerde Mounir Raji voor Document Nederland 2023 de ultieme toeristische ervaring: een cruise. Luieren, complete tours en (veel) ijs. Het is alles wat je je bij vakantie voorstelt in overvloed. En meer.

Mounir Raji’s eigen vakanties bestonden vroeger vooral uit familiebezoek. “We reden naar Marokko en bleven daar 6 weken, zonder vooropgesteld plan. Ik zag mezelf tijdens deze reizen niet per se als toerist”, aldus Raji. Voor deze serie wilde hij het tegenovergestelde ervaren. Hij reisde af naar Florida om aan boord te gaan van een 8-daagse cruise langs Curaçao, Aruba en de Bahama’s. Raij: “Je stapt een andere wereld in als een ontsnapping van het dagelijks leven waarin zekerheid, entertainment en comfort centraal staan.” In tegenstelling tot een stad of land is een cruiseschip volledig gebouwd voor toerisme. Alle ingrediënten voor een vakantie komen er samen. Vermaak en ontspanning, met de veiligheid van een groot schip. Hier is iedere dag een ‘Perfect Day’. Maar hebben mensen ook oog voor het personeel en de impact op natuur en lokale bevolking? In zijn serie stapt Raji de veilige bubbel van een cruise binnen en betrekt hij de kijker in zijn zoektocht.

Mounir Raji – Perfect Day
t/m 14 januari 2024
Rijksmuseum, Amsterdam

Lees hier het interview met Mounir Raji uit Focus oktober 2023

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam