Stephan Vanfleteren: Atelier

0
Stephan Vanfleteren
Corpus#02, 2023. © Stephan Vanfleteren

De afgelopen 12 jaar fotografeerde Stephan Vanfleteren (1969) zeer intens in zijn studio thuis. Zowel in daglicht als met kunstlicht gaat Vanfleteren op zoek naar schoonheid en betekenis. Grijze theaterdoeken zijn daarbij altijd aanwezig als constant terugkerende achtergrond. In Atelier_is een deel van dit werk verzameld.

Stephan Vanfleteren
Nektar, musician, 2023. © Stephan Vanfleteren

De fotograaf omarmt bekende persoonlijkheden en anonieme mensen. Hij toont het gelaat van een oude visser en inspecteert zowel de hand van Nick Cave als een op het strand gejutte fles. Hij adoreert zijn eigen opgroeiende kinderen en bevlogen oude kunstenaars. Hij bekijkt het verstijfde lijkje van een ijsvogeltje en het lichaam van een elastische danser, of hij slaat het traag schuivende zonlicht in zijn atelier gade. Stephan Vanfleteren sluit aan bij de traditie van oude en hedendaagse meesters, maar blijft trouw aan zijn karakteristieke stijl. Met zijn vakmanschap en kunstenaarshart maakt hij ons tot getuige én tot medeplichtige van een delict met invallend licht. Atelier bevat tekstbijdragen van Ilja Leonard Pfeijffer en van hemzelf.

Stephan Vanfleteren
Crow and Jacdaw, 2023. © Stephan Vanfleteren

Atelier
Stephan Vanfleteren
Hannibal Books
€ 69,95 (Nederlandse, Engelse en Franse versie)
€ 79,95, (gesigneerd, Nederlandse, Engelse en Franse versie)

Nature Morte – Still Life
Stephan Vanfleteren exposeert tot 31 december met de expositie Nature Morte – Still Life bij Gallery Rabouan Moussion in Parijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam