Stephan Vanfleteren: Present, tentoonstelling en publicatie

Dit jaar wordt Stephan Vanfleteren vijftig jaar en dat wordt gevierd met een grote overzichtstentoonstelling en een nieuwe publicatie. In beiden zijn zowel zijn iconische portretten als onbekend werk te zien.

0
Zwaan © Stephan Vanfleteren

De tentoonstelling, die het gehele Fotomuseum Antwerpen beslaat, neemt je mee op een fotografische reis door drieëndertig jaar werk en toont een enorme waaier aan documentair, artistiek en persoonlijk werk.

Van straatfotografie in wereldsteden als New York; de genocide in Rwanda, de mystieke landschappen van de Atlantikwall; de vele gedaantes van België en haar land­genoten tot de stillevens en de vele door­dringende portretten. Vanfleteren staat met empathie, verwondering en nieuwsgie­righeid in het leven en is altijd present om het op zijn bijzondere wijze vast te leggen, in zwart-wit, maar ook in kleur.

Stephan Vanfleteren vertelt over zijn werk tijdens de persvoorstelling.

Hoewel hij voor zijn langlopende persoon­lijke projecten de wereld blijft rondreizen, werkt hij ook in de besloten omgeving van zijn daglichtstudio. Hier zijn ook de twee nooit eerder getoonde reeksen ont­staan: een verkenning van het stilleven en de naaktfotografie.

Stephan Vanfleteren – Present
25 oktober t/m 1 maart 2020
FOMU Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47, Antwerpen (B)

Stephan Vanfleteren

Present
foto’s en tekst: Stephan Vanfleteren
Hannibal Publishing
€ 69,-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam