Kanshebbers Canon Zilveren Camera 2020 bekend

Na een enerverend juryproces maakt Stichting de Zilveren Camera de kanshebbers op de Canon Zilveren Camera 2020 bekend. De lijst bestaat uit de namen van de makers van de beste, door de jury geselecteerde foto’s en series uit alle categorieën, die zijn ingestuurd voor de Zilveren Camera-wedstrijd. Tijdens de online uitreiking op donderdag 4 februari zullen de winnaars per categorie bekendgemaakt worden. Eén van hen mag zich aan het einde van deze avond de winnaar van dé Canon Zilveren Camera 2020 noemen.

0
Canon Zilveren Camera 2020
Jurydag Zilveren Camera 2020, met juryvoorzitter Natalia Toret. Foto: Eric Brinkhorst.

Op 15 januari 2021 kwam de jury van de Zilveren Camera digitaal bijeen onder leiding van juryvoorzitter Natalia Toret, om de winnaars van de 18 verschillende categorieën én de hoofdprijswinnaar van dé Canon Zilveren Camera aan te wijzen. “Voor het eerst discussieerde de jury uitsluitend online vanuit werkkamers, keukens en bezemkasten door het hele land. Net als in andere jaren werd de kwaliteit van de inzendingen besproken en welke thema’s het afgelopen jaar belangrijk waren”, aldus juryvoorzitter Natalia Toret. “Het was een uitzonderlijk jaar. We zagen de gevolgen van de pandemie in al zijn verschijningsvormen in veel inzendingen terug. Fotografen werkten noodgedwongen met letterlijk meer afstand tot hun onderwerpen. We zagen veel foto’s van lege straten en verlaten pleinen. Trainende sporters in huiskamers en kelders, portretten van leerlingen die thuis onderwijs kregen en een overheid die het land met gepaste afstand trachtte te besturen. Een ander belangrijk onderwerp was de Black Lives Matter-beweging. Ook daar speelde het coronavirus een rol, in de al dan niet gehouden onderlinge afstand door de demonstranten.”

De kanshebbers op de Canon Zilveren Camera 2020 zijn:
Rianne den Balvert, Desiré van den Berg, Selma van der Bijl, Chris de Bode, Jiri Büller, Pierre Crom, David van Dam, Linelle Deunk, Marjon Driessen, Rob Engelaar, Ramon van Flymen, Joris van Gennip, Dirk Hol, Luc Hoogenstein, David Hup, Arie Kievit, Remco Koers, Carla Kogelman, Olaf Kraak, Jelle Krings, Robin van Lonkhuijsen, Sandra Minten, Eline van Nes, Daniel Niessen, Phil Nijhuis, Pim Ras, Jurre Rompa, Janita Sassen, Thomas Schlijper, Jitske Schols, Merel Schoneveld, Marcel van der Steen, Marielle van Uitert, Robin Utrecht, Kees van de Veen, Charles Vella, Koen Verheijden, Sem van der Wal, Koen van Weel, Niels Wenstedt, Petterik Wiggers, Edwin Winkels, Lin Woldendorp en Giedo van der Zwan

Winnaars
De top 3 in elke categorie wordt tijdens de officiële online uitreiking op donderdag 4 februari 2021 bekend gemaakt. Alleen de nummers 1 in een categorie dingen mee naar de hoofdprijs: de Canon Zilveren Camera. Daarnaast worden ook de winnaars van de Prijs voor Storytelling 2020 én de Paul Peters Fotoprijs 2020 bekend gemaakt. De genomineerden voor de Prijs voor Storytelling én de Paul Peters Fotoprijs worden op 1 februari 2021 aangekondigd, alsook de winnaar van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar. 

Publieksprijs
De Publieksprijs gaat direct na de uitreiking online. Je kunt dus meteen stemmen op jouw favoriete nieuwsfoto van 2020. Aan het einde van de tentoonstellingsperiode van de Zilveren Camera 2020 expositie zal de winnaar met de meeste stemmen bekend gemaakt worden.

Registreer je hier om bij de online uitreiking te zijn op 4 februari. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam