PictureThis organiseert 8ste editie

0
Eddo Hartmann.
Black Pylon, Semipalatinsk Test Site, Kazachstan, 2022 ©Eddo Hartmann.

PictureThis heeft de 8ste editie aangekondigd waarin ze samen met beeldmakers het gesprek aangaan. Woensdag 29 november verzamelen fotografen Eddo Hartmann, Satijn Panyigay en Dirk Hardy zich in Grand Café Utopie in Den Haag. De regulieren tickets plus een drankje bedragen €12,50. Studenten betalen vijf euro exclusief een drankje.

Eddo Hartmann (Den Haag, 1973) is fotograaf en docent, hij studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn werk is internationaal bekroond en tentoongesteld. Hij is vooral bekend om het vastleggen van opvallende en tot nadenken stemmende beelden van architectuur en stedelijke ruimtes. Zo legde hij in zijn nieuwe project The Sacrifice zonevast hoe het landschap in Kazachstan eruit ziet in zones die bedoeld waren voor de geheime productie, tests en onderhoud van allerlei soorten nucleaire en chemische wapens. Deze foto’s zijn nu te bekijken in Huis Marseille.

Nu ook in Huis Marseille: Tarrah Krajnak

Satijn Panyigay
Soft Solace (Museum Boijmans Van Beuningen) 01, 2021 ©Satijn Panyigay

Satijn Panyigay (Nijmegen, 1988) studeerde fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar ze nog steeds woont en werkt. Gefascineerd door de psyche van de mens legt ze voornamelijk leegstaande locaties vast die even hun functie niet vervullen. Verlaten tentoonstellingszalen van musea en hun depots, interieurs van nieuwbouwwoningen of gebouwen in renovatie hebben haar interesse. Het werk van Satijn Panyigay is momenteel te zien in de tentoonstelling Net als Escher in Escher in Het Paleis. Hierin is te zien hoe hedendaagse kunstenaars en ontwerpers als Damien Hirst, Iris van Herpen, Koos Breukel en dus ook Satijn Panyigay het gedachtegoed van Escher uitdagen.

Ander werk van Satijn Panyigay: “Twilight Zone”

Dirk Hardy
Vivarium, Episode 9, Free Delivery, 2022 (installation view) ©Dirk Hardy

Dirk Hardy (Boxtel, 1989) woont en werkt in Den Haag. Hardy studeerde Architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven en Fotografie aan de Willem de Kooning Academie. Zijn werk is sinds 2019 nationaal en internationaal tentoongesteld. Een aantal episodes uit de zijn langlopende project Vivarium, dat bestaat uit een reeks hyperrealistische diorama’s, zijn op dit moment te zien bij Noorderlicht Fotofestival in Groningen. Oorspronkelijk is vivarium de overkoepelende term voor ieder kunstmatig nagebouwd ecosysteem, zoals een terrarium of aquarium. Dirk Hardy past dit begrip toe op de mens door telkens één of meerdere personages in een zorgvuldig ontworpen omgeving te plaatsen. Hiervoor versmelt Hardy zijn verbeelding, persoonlijke observaties én echte gebeurtenissen tot één maatschappijkritisch verhaal. Hij ontwerpt, bouwt en fotografeert telkens een nieuwe wereld in zijn studio. 

PictureThis
Regulieren tickets €12,50 | Studenten €5,-
29 November, 2023 | Grand Café Utopie
Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam