Tarrah Krajnak in Huis Marseille

0
Tarrah Krajnak
Self-Portrait as Weston/as Bertha Wardell,1927/2020 uit de serie Master Rituals II: Weston’s Nudes, 2020 courtesy Gallery Thomas Zander, Keulen © Tarrah Krajnak

Huis Marseille opent voor het eerst een grote solotentoonstelling van de Peruaans-Amerikaanse kunstenaar Tarrah Krajnak (1979, Lima, Peru). Haar belangrijkste werken van de afgelopen twintig jaar worden samen vertoond, waaronder de serie Master Rituals II: Weston’s Nudes. Met deze serie won Krajnak de Louis Roederer Discovery Award en brak zij internationaal door.

De tentoonstelling laat Krajnaks conceptuele benadering van de fotografie zien. Ze experimenteert tijdens het maken van de foto’s, om zo een geslaagd beeld te creëren. Haar camera gebruikt ze niet om de wereld om zich heen vast te leggen, maar vooral om op onderzoek uit te gaan. Ze wisselt af tussen studio, veldwerk en doka als productielocaties. Krajnak is zeer toegewijd aan het fotografisch ambacht en de techniek en drukt al haar foto’s zelf af. Ze speelt met de tijd en laat de grenzen vervagen tussen geënsceneerde zelfportretten en performance; tussen zichzelf en de ander; tussen feit en fictie.

Tarrah Krajnak
For Ana, uit de serie From Ayni, Offerings for My Sister, 2020-2022 courtesy Galerie Thomas Zander, Keulen © Tarrah Krajnak

Een ruimte van het museum focust zich op de serie RePose (2005-2023). Hierin presenteert Krajnak zichzelf op de foto’s, waarbij ze posities aanneemt die vaak voorkomen in de modefotografie en in pornografie.

Tarrah Krajnak – Shadowings, a Catalogue
of Attitudes for Estranged Daughters
t/m 25 feb 2024 | Huis Marseille
Keizersgracht 401, Amsterdam

Binnenkort ook in Amsterdam: Cor Jaring: Buurtgezichten en havenportretten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam