Armando Jongejan: Tot de Blauwe Paal

0
Armando Jongejan
© Armando Jongejan

In 1996 publiceerde Armando Jongejan Egmondse dorpsportretten. Hierin legde hij vanaf 1995 de snelle veranderingen in zijn leefomgeving vast. Inmiddels zijn er mensen overleden, en de groenteboer en de SRVwagen zijn uit het straatbeeld verdwenen. Waar eens de speeltuin was, staat nu een hotel. De viskar op het Pompplein is er niet meer, net als de bakkerij in de Julianastraat en de zuivelwinkel in de Noorderstraat. Daarom vond Armando het, ruim 25 jaar later, tijd voor een nieuwe fotoreportage.

Armando Jongejan
© Armando Jongejan


In 2022 en 2023 fotografeerde hij een aantal momenten uit het dagelijkse leven in Egmond aan Zee. Hij fotografeerde mensen op zee, op het strand, in de duinen en in het dorp. Zo heeft hij in 100 zwart-witfoto’s een nieuw tijdsbeeld van de badplaats gemaakt. Het voorwoord is geschreven door schrijfster Emma Bruns, het inleidend citaat is van fotograaf en beeldanalist Hans Aarsman.

Tot en met 5 november exposeert Armando Jongejan met zijn beelden in het Museum van Egmond.

Tot de Blauwe Paal
Armando Jongejan
eigen beheer
€ 29,95

Ook onlangs verschenen: Mona van den Berg: Ongedocumenteerd en op leeftijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam