World Press Photo maakt nominaties bekend

0
Foto Pieter ten Hoopen/Agence Vu/Civilian Act
Foto Pieter ten Hoopen/Agence Vu/Civilian Act

Zes foto’s maken dit jaar kans op het winnen van de hoofdprijs bij World Press Photo (WPP), de beste nieuwsfoto die in 2018 wereldwijd is gemaakt. En drie series maken kans op het winnen van prijs ‘World Press Photo Story of the Year’. In die tweede groep is de Nederlands-Zweedse fotograaf Pieter ten Hoopen genomineerd met een serie over de migrantenkaravaan die vanuit Midden-Amerika op weg ging naar de VS.

Petronella Chigumbura (30), a member of an all-female anti-poaching unit called Akashinga, participates in stealth and concealment training in the Phundundu Wildlife Park, Zimbabwe.
© Brent Stirton/Getty Images

Eén van de kanshebbers voor de World Press Photo of the Year 2019 is een foto van Brent Stirton, die al vaker in de prijzen viel met zijn werk over het instant houden van natuurgebieden in Afrika. De jury vindt het portret dat hij maakte van een vrouwelijke parkwacht in Zimbabwe heel bijzonder.

Still uit Notes from Aleppo

De Nederlandse producent Paradox is een van de drie genomineerden in de categorie Interactive binnen de Digital Storytelling Contest van WPP met de productie Notes from Aleppo .

Flamingo Socks –Foto Jasper Doest

In de categorieën Nature Singles en Nature Stories hoort de Nederlandse fotograaf Jasper Doest tot de genomineerden met foto’s van flamingo’s.

Foto Bénédicte Kurzen en Sanne De Wilde / Noor Images

De Belgische, in Amsterdam wonende, Sanne De Wilde is samen met haar Franse collega Bénédicte Kurzen van Noor Images genomineerd in de categorie Portraits Stories. De serie Double Trouble, Blessed Twice gaat over het grote aantal tweelingen in Nigeria.

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens de Awards Show in Amsterdam op 11 april 2019, met aansluitend het World Press Photo Festival op 12 en 13 april op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Bekijk alle genomineerden uit alle categorieën op de site van World Press Photo .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam